ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο Βόλο την Τετάρτη

συγκέντρωση-υπέρ-του-οχι-στο-βόλο-τη-447614

Με ομιλητή τον αναπληρωτή ΥΕΘΑ Κ. Ησυχο

Συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο Βόλο διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Μαγνησίας και στηρίζει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αύριο Τετάρτη στις 8.30 το βράδυ στην Παραλία του Βόλου, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας, με ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Κώστα Ησυχο.

Σε ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζεται ότι: «Η πολιτική μας είναι μετωπικά αντίθετη με κάθε είδους μνημόνια. Οι δανειστές, όμως, αντιπαρέβαλαν τελεσίγραφα που δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Αυτή την μάχη η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός δεν την έδωσαν για να χαθεί. Την έδωσαν για να την κερδίσουν. Η επιλογή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος είναι επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι η επιλογή που καλεί τον λαό να πάρει θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους να απορρίψουν τα τελεσίγραφα των δανειστών. Καλούμε τον ελληνικό λαό να πει ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στον αυταρχισμό της λιτότητας. «ΟΧΙ» στην καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος μας να ξεπεράσουν τον εαυτό τους σε επιμονή, αποφασιστικότητα, πάθος και ψυχραιμία αυτή την εβδομάδα όπου δίνεται η πιο κρίσιμη μάχη για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από την υποτέλεια και της κοινωνίας από τη βαρβαρότητα της ισοπέδωσης.

Καλούμε τους υποστηρικτές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σε αγωνιστική κινητοποίηση με σκοπό να μην αφήσουν να παρασυρθεί από το φόβο που προπαγανδίζουν οι τηλεοράσεις της διαπλοκής και τα εγχώρια παπαγαλάκια των δανειστών ούτε ένας άνθρωπος στη δουλειά, τη γειτονιά και τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς που δρουν στο νομό μας, (εργατικά συνδικάτα, επιστημονικούς συλλόγους, φορείς της κοινωνίας των πολιτών) να πάρουν μαχητικά θέση συμμετέχοντας στην Επιτροπή Μαγνησίας για τη στήριξη του ΟΧΙ».

Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Μαγνησίας σε αντίστοιχο κάλεσμα σημειώνει «Η απαίτηση των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού είναι να μπει οριστικό τέλος στη μνημονιακή βαρβαρότητα και αυτό εκφράστηκε με κατηγορηματικό τρόπο τόσο στους αγώνες που προηγήθηκαν όσο και στις κάλπες στις 25 Ιανουαρίου.

Το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ μαζί με τους τραπεζίτες, το κεφάλαιο και την ντόπια τρόικα, με εκβιασμούς, απειλές και τελεσίγραφα απαιτούν εδώ και τώρα από την Κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία συνέχισης των μνημονίων και των καταστροφικών πολιτικών που συνθλίβουν τα εργατικά δικαιώματα και οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή.

Με ένα μαζικό ΟΧΙ την Κυριακή στις 5 του Ιούλη θα στείλουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέρμα στη μνημονιακή λεηλασία και στην κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εξάλλου αναφέρει: «Οι δανειστές όμως δε σταματούν εδώ. Ζητούν επιπλέον, τη ταπείνωση του Ελληνικού λαού την αποδιάρθρωση της παραγωγής και του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου.

Με τα νέα μέτρα που ζητήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση εκτός των άλλων, η πρόταση προσπαθεί να επιβάλει στους αγρότες και τα παρακάτω νέα μέτρα.

Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, λένε ναι στη συμφωνία. Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, λένε ναι στα παραπάνω μέτρα για τους αγρότες. Συντονίζονται με τις πιο ακραίες φωνές των δανειστών που ζητούν την υποταγή και την καταστροφή της χώρας. Η τύχη είναι στα χέρια σας στα χέρια του ελληνικού λαού. Οχι άλλο αίμα από τους αγρότες. Ψηφίζουμε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου