ΤΟΠΙΚΑ

Είπαν «όχι» 373 δικηγόροι στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

είπαν-όχι-373-δικηγόροι-στο-σχέδιο-του-761616

Μεγάλη συμμετοχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στην κάλπη, που έδειξαν αποχή διαρκείας

Εκδόθηκαν στις 7 το απόγευμα χθες τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος -διεξάγεται για πρώτη φορά στον κλάδο- των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, μετά από απόφαση της Ολομέλειάς τους, ώστε να καταγραφεί η άποψη των δικηγόρων για τις τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και η θέση τους για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Στο Βόλο, στις κάλπες του διήμερου δημοψηφίσματος, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 3 μ.μ. χθες, προσήλθαν 424 δικηγόροι από τα 581 εγγεγραμμένα μέλη στο Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, ποσοστό 72,98%.

Στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος, οι δικηγόροι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα: «Αποδέχεσθε το σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας;» και να επιλέξουν μεταξύ τριών ψηφοδελτίων «ναι», «όχι» και «λευκό».

Σε περίπτωση που η επιλογή τους είναι «όχι» -δηλαδή διαφωνία με τις αλλαγές του Κ.Πολ.Δ.- τότε σ’ αυτή την περίπτωση και μόνο κλήθηκαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο, να επιλέξουν μία από τις προτεινόμενες μορφές κινητοποιήσεων: πρώτον «αποχή διαρκείας», δεύτερον «αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας» και τρίτον «καμία επιλογή».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, βρέθηκαν 408 έγκυρα, 4 άκυρα, 12 λευκά, 35 «ναι» και 373 «όχι»

Αποχή διαρκείας ψήφισαν 216, αποχή περιορισμένης διάρκειας – στοχευμένη 133, ενώ μόνο «όχι», χωρίς να επιλέξουν μορφή κινητοποίησης, έριξαν στην κάλπη 24 δικηγόροι.

Πανελλαδικά

Σύμφωνα με τα πανελλαδικά αποτελέσματα, όπως δημοσιοποιήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Βόλου, από τους 60 συμμετέχοντες Δικηγορικούς Συλλόγους, σε σύνολο 63, «ναι» ψήφισαν 1.155 (6,32%) και «όχι» 17.104 (93,65%).

Σχετικά με τις μορφές κινητοποίησης, αποχή διαρκείας ψήφισαν οι 9.640 δικηγόροι και αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας οι 6.185.

Αύριο Παρασκευή, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

Σχετικά άρθρα:

Ψήφισαν 259 δικηγόροι στο Βόλο

Σε δημοψήφισμα οι δικηγόροι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου