ΤΟΠΙΚΑ

Δικαιολογίες για τα βοθρολύματα

δικαιολογίες-για-τα-βοθρολύματα-447504

Προφάσεις εν αμαρτίαις προσπαθούσε να βρει χθες ο ασυνείδητος που έριχνε βοθρολύματα σε γεώτρηση ύδρευσης στην Αγριά. Επικοινώνησε με τον τοπικό Αντιδήμαρχο Νίκο Στόικο και προέβαλε δικαιολογίες… για τα αδικαιολόγητα, ενώ ακόμα δεν κινήθηκε καμία διαδικασία από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
 
Ότι δεν επρόκειτο για βοθρολύματα αλλά για καθαρό νεράκι προσπαθούσε χθες να πείσει ο ασυνείδητος στην Αγριά τον κ. Στόικο. Σε επικοινωνία μαζί του προσπάθησε να του εξηγήσει ότι δεν προέβη σε καμία απολύτως πράξη μόλυνσης της περιοχής.
 
«Επικοινώνησε μαζί μου και προσπάθησε να μου πει διάφορες δικαιολογίες ότι δεν έριχνε βοθρολύματα αλλά καθαρό νερό. Τον ρώτησα και εγώ πολύ λογικά γιατί τα καθαρά νερά δεν τα έριχνε μπροστά από το κτήμα του ή το σπίτι του και έστειλε τον Αλβανό σε εκείνη την περιοχή όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση», σημειώνει ο κ. Στόικος.
 
Βέβαια στην ερώτησή του μόνο απάντηση δεν πήρε ο τοπικός Αντιδήμαρχος και πρόσθεσε: «Του είπα ότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο δεν είναι χαζοί για να τους κοροϊδεύουν. Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου είδαν πολύ καλά τι συνέβαινε. Άλλωστε δεν είναι καουμπόηδες οι άνθρωποι να αρέσκονται στις επικίνδυνες αποστολές και να ψάχνουν για παραβάτες χωρίς να υπάρχει θέμα και σχετική καταγγελία».
 
Μάλιστα προέτρεψε τον συγκεκριμένο κύριο, εφόσον ισχυρίζεται ότι έριχνε καθαρά νερά, να πάρει δείγματα και να τα πάει μόνος του στο τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
 
Εν τω μεταξύ πρέπει να αναφερθεί ότι μετά το έγγραφο του κ. Στόικου στη συγκεκριμένη υπηρεσία, όπου αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος του δράστη και ζητείται η απόδοση ευθυνών, αλλά και μετά το χθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το εν λόγω τμήμα ακόμα δεν κίνησε καμία διαδικασία.
 
«Δεν ενημερώθηκα για καμία διαδικασία της υπηρεσίας. Συνήθως όμως αυτές οι διαδικασίες κινούνται μετά από 3-4 μέρες περίπου, οπότε και φαντάζομαι ότι θα γίνει», επισημαίνει ο κ. Στόικος.
 
Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η συγκεκριμένη γεώτρηση ύδρευσης ευτυχώς είναι εκτός λειτουργίας, καθώς είχε διαπιστωθεί η ύπαρξη αρσενικού αλλά και πολύ υψηλών μικροβιολογικών φορτίων – τα κολοβακτηρίδια είχαν χτυπήσει κόκκινο – ενώ στην περιοχή αναδύεται έντονη δυσοσμία.
 
Βέβαια η γεώτρηση είναι εκτός λειτουργίας τον τελευταίο μήνα σχεδόν, οπότε και παρουσιάστηκε πρόβλημα στα νερά της Αγριάς, ωστόσο το προηγούμενο χρονικό διάστημα λειτουργούσε κανονικά με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο αν και για πόσο καιρό ο συγκεκριμένος κύριος τροφοδοτούσε με βοθρολύματα μια γεώτρηση που ύδρευε τους συμπολίτες του!
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου