ΤΟΠΙΚΑ

Θα βάλουμε φρένο στην αυθαιρεσία

θα-βάλουμε-φρένο-στην-αυθαιρεσία-449538

 

Είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε φρένο στην αυθαιρεσία και στην ανεξέλεγκτη κατάληψη της παραλίας της Αγριάς από τραπεζοκαθίσματα. Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο τοπικός Αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδος Νίκος Στόικος, λίγα μόλις 24ωρα μετά από επεισόδιο που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, όπου διαπληκτίστηκαν επαγγελματίας της παραλίας και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγριάς με αφορμή την κοπή δέντρου από τον πρώτο για τη δημιουργία υπαίθριας κατασκευής καταστήματος.

Όλοι πλέον πρέπει να καταλάβουν ότι η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη, λέει ο κ. Στόικος, αλλά μέσα στα όρια της άδειας που τους χορηγείται από το αρμόδιο Τμήμα Προσόδων του Δήμου.

Ο τοπικός Αντιδήμαρχος σημειώνει επίσης ότι αποστέλλει ήδη σε όλους τους καταστηματάρχες της παραλίας της Αγριάς σημειώματα με τα οποία τους καλεί όπως μέχρι 10 Απριλίου ανταποκριθούν σε μία σειρά από προϋποθέσεις, προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Ειδικότερα από τους επαγγελματίες ζητείται όπως για τη χορήγηση νέας αδείας εξοφλήσουν τις παλαιές τους οφειλές προς το Δήμο, απομακρύνουν οποιαδήποτε ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση κ.α.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αγριάς θετικά βλέπει η Δημοτική Αρχή το θέμα της πρόσληψης έξι ατόμων από τα ειδικά επιχορηγούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ τετραετούς διάρκειας. Σύμφωνα με τον κ. Στόικο το θέμα έχει παραπεμφθεί στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου η τελευταία να αποφανθεί για τη νομιμότητα των συμβάσεων που πρόκειται να υπογράψουν οι έξι με το Δήμο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου