ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ένταση για την αξιολόγηση ~ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ… ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ 11

νέα-ένταση-για-την-αξιολόγηση-το-σεμιν-443621

Για νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος κάνει λόγο η ΕΛΜΕ και καλεί τους διευθυντές να μην επιμορφωθούν ούτε ηλεκτρονικά

Με νέες εντάσεις και διαπληκτισμούς, έκλεισε η αυλαία των επιμορφωτικών σεμιναρίων των διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων για την αξιολόγηση. Το βιωματικό σεμινάριο με το οποίο θα ολοκληρωνόταν χθες ο κύκλος επιμόρφωσης των 75 διευθυντών, έγινε σε κλειστό… κύκλο των 11 ατόμων, με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, να μιλά για νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος, που με τους αγώνες του υπερασπίστηκε το λειτούργημα των καθηγητών και την υπόσταση του δημοσίου σχολείου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Καθηγητές και απεργοί διευθυντές συγκεντρώθηκαν από νωρίς χθες το πρωί, έξω από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, όπου θα διεξαγόταν το τελευταίο βιωματικό σεμινάριο για την αξιολόγηση.

Το νέο «μπλόκο», προκάλεσε αντίδραση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης, ο οποίος απευθυνόμενος σε έντονο τόνο στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, τους κατέστησε υπεύθυνους για την μη πραγματοποίηση των σεμιναρίων. «Επρεπε να συγκρουστείτε με την ΕΛΜΕ. Κακώς δεν καλέσατε την αστυνομία για παρεμπόδιση των σεμιναρίων», φέρεται να διεμήνυσε στους διευθυντές ο κ. Δοδοντσάκης, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Το προγραμματισμένο σεμινάριο, που επρόκειτο να γίνει σε τρία γκρουπ από τον ίδιο τον κ. Δοδοντσάκη, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα και το Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων – Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Θ. Μπεχλιβάνη, δεν έγινε. Η κ. Ζιάκα δεν παρέστη καν στο χώρο, ενώ ο κ. Μπεχλιβάνης, αποχώρησε λίγο αργότερα.

Με το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης να ανεβαίνει, οι προς επιμόρφωση διευθυντές, προχώρησαν σε έκτακτη συνέλευση και αποφάσισαν να εκδώσουν επιστολή – απάντηση προς το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας που τους επέρριψε ουσιαστικά ευθύνες για τη μη διεξαγωγή των σεμιναρίων για την αξιολόγηση. Σύμφωνα με το κείμενο που παρέδωσαν στον κ. Δοδοντσάκη, την ευθύνη μη υλοποίησης του σεμιναρίου έχει ο ίδιος ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, ενώ ανέφεραν ότι οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια επειδή παρεμποδίστηκαν από την ΕΛΜΕ. Την ανακοίνωση υπέγραψαν 40 από τους 75 διευθυντές.

Λίγο αργότερα κι ενώ ο πολιορκητικός κλοιός είχε λυθεί, ο κ. Δοδοντσάκης και 11 διευθυντές, φρόντισαν να κάνουν το βιωματικό σεμινάριο σε γραφείο του ογδόου ορόφου, στο κτίριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτό προκάλεσε νέα αντίδραση από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας. «Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου απετράπη για μία ακόμη φορά. Ομως ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πραγματοποίησε… ιδιαίτερα μαθήματα σε επιλεγμένους διευθυντές. Θέλουμε να θυμίσουμε στο Διευθυντή ότι στους λειτουργούς μέσης εκπαίδευσης δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή ιδιαίτερων μαθημάτων», ανέφερε σε σκωπτικό ύφος, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Σ. Σαβελίδης.

Κάλεσμα για αντίσταση

Στο μεταξύ, με νέα της ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, καλεί τους διευθυντές που δεν παρακολούθησαν τα σεμινάρια, να μην επιμορφωθούν ούτε μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας για την αξιολόγηση.

Οπως είναι γνωστό, οι διευθυντές καλούνται να επιμορφωθούν ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής πύλης που έχει ανοίξει και έως τις 30 Ιουνίου να έχουν απαντήσει στις ερωτήσεις εμπέδωσης του σεμιναρίου επίσης ηλεκτρονικά.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους και κυρίως τους συναδέλφους διευθυντές των σχολείων να μην ενδώσουν στις πιέσεις και την τρομοκράτηση. Μπροστά στη μαχητική και αξιοπρεπή στάση των εκπαιδευτικών – διευθυντών, η διοίκηση προχωράει σε μια προσβλητική και μειωτική για τους διευθυντές διαδικασία, όταν τους δίνει εντολή να μελετήσουν το «μάθημά» τους και να στείλουν τις εργασίες τους ηλεκτρονικά. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι διευθυντές έχουν νομική ή τυπική υποχρέωση να ανταποκριθούν σε μια τέτοια παράτυπη διαδικασία. Σε αυτό καταλήγουν και οι γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. Αντίθετα, μαζί με όλους τους συναδέλφους, στηριγμένοι στις συλλογικές μας αποφάσεις, να δώσουμε τη μάχη για την κατοχύρωση και διεύρυνση της δημοκρατίας και της παιδαγωγικής ελευθερίας στα σχολεία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου