ΤΟΠΙΚΑ

Τους «εκλεκτούς» του παρουσίασε ο Αχ. Μπέος ~ ΔΕΚΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

τους-εκλεκτούς-του-παρουσίασε-ο-αχ-μ-442150

Το 20% της αντιμισθίας όλων θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο που θα δημιουργηθεί για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων πολιτών

Τους επίλεκτους της «Ομάδας Κρούσης», με τους οποίους θα δώσει τη μάχη της καθημερινότητας ανακοίνωσε χθες ο νέος Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Παρουσίασε τις δέκα αντιδημαρχίες και τους «εκλεκτούς» του, αλλά και τους προέδρους και αντιπροέδρους πέντε οργανισμών και επιχειρήσεων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το σύνολο των νέων αντιδημάρχων που κατέχουν έμμισθες θέσεις, όπως και ο ίδιος, θα δίνουν κάθε μήνα το 20% της αντιμισθίας τους, σε ειδικό ταμείο που θα δημιουργηθεί και το οποίο θα προορίζεται για την οικονομική ενίσχυση των πολιτών που έχουν ανάγκη. Στην ίδια συνέντευξη τύπου, έθεσε και τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η νέα Δημοτική Αρχή: πολιτική για το νερό και υπέρ των επιχειρηματιών με στόχο να μην κλείσει ούτε ένα μαγαζί. Μίλησε επίσης για σκληρή δουλειά που θα καταβάλλει ο ίδιος προσωπικά, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα είναι Δήμαρχος… lifestyle για να τρέχει σε εκδηλώσεις, αλλά για να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει κανενός είδους εξυπηρετήσεις, παρά τη σωρεία αιτημάτων που καταφθάνουν στο γραφείο του.

Επιζήτησε επίσης αυστηρή κριτική από τα ΜΜΕ. Επανέλαβε ότι υπάρχουν «δημοσιογραφικά σκουπίδια», τα οποία όμως δεν κατονόμασε και δεσμεύτηκε να παρουσιάσει με στοιχεία, ποιοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ έλαβαν χρήματα, πόσα, από πού και ποιο σκοπό. «Κάποια ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, υπάρχουν βεβαίως και οι εξαιρέσεις, είχαν προνόμια. Δεν φοβάμαι τα μέσα μαζικής διαπλοκής. Τους δύσπιστους αλλά αντικειμενικούς θα σας κερδίσω με το έργο μου», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Και οι 29 ήταν υπέροχοι

«Εχει ήδη ξεκινήσει μια καινούρια μέρα για το Βόλο», με αυτά τα λόγια, ο κ. Μπέος ξεκίνησε την εισήγησή του για την παρουσίαση των αντιδημάρχων που θα αναλάβουν ρόλους ευθύνης από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η διαδικασία επιλογής των άμεσων συνεργατών του, ολοκληρώθηκε μόλις προχθές. «Ηταν μια δύσκολη απόφαση και μέσα από την καρδιά μου θα πω ότι και οι 29 ήταν υπέροχοι», είπε χαρακτηριστικά ο νέος Δήμαρχος, ο οποίος ευχήθηκε να δικαιωθεί για τις επιλογές του και να μην αναγκαστεί να προχωρήσει σε αλλαγές στο δημοτικό σχήμα.

Υπογράμμισε ότι τα στελέχη του συνδυασμού του που επιλέχθηκαν δεν είναι φίλοι του ή συγγενείς και τους κάλεσε από Δευτέρα, να αναλάβουν έργο στις υπηρεσίες, προκειμένου από το Σεπτέμβριο να είναι έτοιμοι να διοικήσουν το Δήμο. «Θα διοικήσουμε σαν μια μπουνιά το Δήμο. Ο,τι κακό συμβεί την ευθύνη θα έχω εγώ. Ο,τι καλό θα το εισπράττουν οι αντιδήμαρχοι», τόνισε.

Οι αντιδημαρχίες

Ο κ. Μπέος προχώρησε σε ανακατανομή δραστηριοτήτων στις αντιδημαρχίες.

Για παράδειγμα προχώρησε στη δημιουργία ξεχωριστής αντιδημαρχίας για τα δημοτικά κοιμητήρια, στη δημιουργία μιας υπερ-αντιδημαρχίας Πολεοδομίας, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά και στη δημιουργία μιας ενιαίας αντιδημαρχίας Περιφερειακών Ενοτήτων. Την τροποποίηση όπως είπε θα κληθεί να επικυρώσει το νέο δημοτικό συμβούλιο στην πρώτη συνεδρίασή του, ενώ ανακοίνωσε και τα ονόματα μη εκλεγέντων εθελοντών να στελεχώσουν κάποιες από τις αντιδημαρχίες.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Γεώργιο Μουλά και τις εξής αντιδημαρχίες:

-Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών με αντιδήμαρχο τον κ. Δημήτρη Πέγιο

-Πολεοδομίας, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, με αντιδήμαρχο τον κ. Αθανάσιο Σταυρίδη (ειδικοί συνεργάτες κ.κ. Νικ. Λιάτζουρας και Γρ. Ζιώγας)

-Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας με αντιδήμαρχο τον κ. Δημήτρη Καντόλα

-Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου με αντιδήμαρχο την κ. Φρειδερίκη Καλογήρου (ειδικός συνεργάτης Βασίλειος Κουσμαλής)

-Ανάπτυξης- Τοπικής Απασχόλησης και Προγραμματισμού – Διαχείρησης Σ.Ε.Σ. με αντιδήμαρχο τον κ. Αριστείδη Σαββάκη

-Παιδείας και Πολιτισμού με αντιδήμαρχο την κ. Γεωργία Τοκαλή Μποντού

-Τουρισμού και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας με αντιδήμαρχο τον κ. Αθανάσιο Θεοδώρου

-Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου, Νέας Ιωνίας και Περιφερειακών Ενοτήτων με αντιδήμαρχο τον κ. Δημήτριο Λιβογιάννη

-Δημοτικών Κοιμητηρίων με αντιδήμαρχο τον κ. Γεώργιο Σουίπα (ειδικός συνεργάτης Στέφανος Βάτσιος)

-Κοινωνικής Μέριμνας με αντιδήμαρχο τον κ. Αναστάσιο Μπατζιάκα.

Ανακοίνωσε επίσης Πρόεδρο τον κ. Γ. Βλιώρα και αντιπρόεδρο τον κ. Μιχ. Καπουρνιώτη στο Δημοτικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού- ΔΗΠΕΘΕ. Πρόεδρος στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση αναλαμβάνει η κ. Αναστασία Μορφογιάννη και Αντιπρόεδρος η κ. Σοφία Χάλαρη, ενώ στην ΑΝΕΒΟ Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Ανδρέας Ζέρβας. Στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας Πρόεδρος θα είναι ο κ. Κώστας Γανωτής και Αντιπρόεδρος ο κ. Αποστόλης Βεργής.

Την προεδρεία της ΔΕΥΑΜΒ θα κρατήσει ο ίδιος ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, ενώ αντιπρόεδρος θα είναι ο κ. Στέργιος Παπαευσταθίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου