ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός ΕΣΥ μία ημέρα αφότου διορίστηκε! ~ Χειριστής ακτινολογικού μηχανήματος σε Κέντρο Υγείας

εκτός-εσυ-μία-ημέρα-αφότου-διορίστηκε-441626

Επιδόθηκαν στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στη Μαγνησία τα έγγραφα αναστολής εργασίας

Απίστευτο και όμως έγινε. Νεοδιοριζόμενος υγειονομικός και μάλιστα σε μόνιμη θέση σε Κέντρο Υγείας της Μαγνησίας τη μία μέρα ορκίστηκε και ανέλαβε υπηρεσία και την επόμενη βγήκε σε αναστολή εργασίας, διότι είναι ανεμβολίαστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπάλληλος είναι χειριστής ακτινολογικού μηχανήματος. Μολονότι επιδίωξε να προσληφθεί στο ΕΣΥ «κυνηγώντας» μία μόνιμη θέση δεν είχε εμβολιαστεί, διότι δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Από προχθές έχει τεθεί σε αναστολή εργασίας λόγω της υποχρεωτικότητας.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι προχθές το βράδυ τελικά και πριν εκπνεύσει η προθεσμία, υγειονομικοί σε κέντρα υγείας αναθεώρησαν.

Ετσι, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο κατάλογο που εστάλη χθες στο υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ, επιδόθηκαν τα έγγραφα αναστολής, στους παρακάτω ανά κέντρο υγείας:

Στο Κέντρο Υγείας Βόλου σε πέντε άτομα στην πλειονότητά τους νοσηλευτές, στο Κ.Υ. Σκοπέλου σε τρία άτομα (1 αγροτικός ιατρός,1 ΔΕ Χειριστών εμφανιστών, 1 ΤΕ Νοσηλευτικής), στο Κ.Υ. Σκιάθου σε νεοδιοριζόμενο σε μόνιμη θέση ΤΕ Ραδιολογίας, στο Κ.Υ. Αργαλαστής σε ένα άτομο ΤΕ Μαιών, στο Κ.Υ. Αλμυρού σε τρία άτομα (1 γιατρός,1 ΥΕ Βοηθός θαλάμου και 1 διοικητικός υπάλληλος) και στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς σε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων νοσηλευτές.

Να σημειωθεί πως από τα συνεργεία φύλαξης που απασχολούνται στα Κέντρα Υγείας υπήρχαν δύο ανεμβολίαστοι υπάλληλοι στην Αργαλαστή και ένας στον Αλμυρό, οι οποίοι από 1ης Σεπτεμβρίου έπαψαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

«Πρέπει να εμπιστεύονται την επιστήμη»

«Είναι ανησυχητικό και στενάχωρο ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που υπηρετούν το ΕΣΥ και δεν έχουν εμβολιασθεί. Μερικοί ενδεχομένως να είναι εκ πεποιθήσεως αρνητές των εμβολιασμών. Ορισμένοι όμως ίσως έχουν μία διστακτικότητα ένεκα ερωτημάτων στα οποία δεν έχουν βρει πειστικές απαντήσεις», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χαράλαμπος Μάνδρος, επικεφαλής της κλινικής covid στο Αχιλλοπούλειο.

«Eίναι λυπηρό που δεν εμπιστεύονται τις συστάσεις των ιατρών του Νοσοκομείου, οι οποίες απηχούν τις απόψεις του συνόλου της επιστημονικής κοινότητας, με τους οποίους συνεργάζονται και μοχθούν νυχθημερόν τόσα χρόνια, αλλά καταφεύγουν στην ενημέρωση από τις γνωστές ανεύθυνες πηγές που με ατεκμηρίωτα στοιχεία έχουν επιδοθεί σε ένα καταιγισμό ηθελημένης ή μη παραπληροφόρησης, κινδυνολογίας και εκφοβισμού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε ότι διαφωνεί με την φιλοσοφία της υποχρεωτικότητας, υπογράμμισε όμως ότι όσοι υπηρετούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν υποχρέωση να προστατεύουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους ασθενείς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου