ΤΟΠΙΚΑ

Εγγραφές στο δημόσιο ΙΕΚ Βόλου

εγγραφές-στο-δημόσιο-ιεκ-βόλου-441292

Εναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων για τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2021-2022, μέχρι και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 23:59, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης υπάρχουν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής https://diek.it.minedu.gov.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2021Β μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1695-eidikothtes-iek-2021b.

Εγγραφές επιτυχόντων

Αρχισε χθες και λήγει την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου η διαδικασία εγγραφών των επιτυχόντων υποψηφίων στα Δημόσια ΙΕΚ των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων με το παράλληλο μηχανογραφικό.

Η τήρηση της παραπάνω προθεσμίας εγγραφής είναι κρίσιμη. Οσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν επιθυμούν να εγγραφούν, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

Δικαιολογητικά

Κατά την προσέλευσή τους στο ΙΕΚ , οι επιτυχόντες υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν: Φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου τους, φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ), βεβαίωση ΑΜΚΑ.

Επίσης τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία). Τα φωτοαντίγραφα δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα. Αρκούν απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων από δημόσιες υπηρεσίες.

Οι ώρες προσέλευσης των επιτυχόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου είναι από τις 14:00 έως 18:00.

Οι καταρτιζόμενοι

Καταρτιζόμενοι είναι απόφοιτοι Ι.Ε.Κ. που θέλουν να καταταγούν σε συναφή ειδικότητα, καταρτιζόμενοι Ι.Ε.Κ. που θέλουν να καταταγούν σε συναφή ειδικότητα. Καταρτιζόμενοι Ι.Ε.Κ. παλαιών ειδικοτήτων (πριν το 2013) που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους και θέλουν να ενταχθούν σε αντίστοιχη νέα ειδικότητα.

Πτυχιούχοι εξειδίκευσης Ε.Π.Λ., ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Τ.Ε.Ε. Β ΚΥΚΛΟΥ και Τ.Ε.Λ. που επιθυμούν να καταταγούν στο Γ΄ εξάμηνο της αντίστοιχης ειδικότητας των Ι.Ε.Κ., δύνανται να υποβάλουν αίτηση κατάταξης στα Ι.Ε.Κ., αποκλειστικά και μόνον την περίοδο των εγγραφών από 2 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 καταθέτοντας ταυτόχρονα τα σχετικά δικαιολογητικά (π.χ. πτυχία ΕΠΑ.Λ, Β.Ε.Κ., κ.α.).

Η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά αλλά με απευθείας κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα γραφεία του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Βόλου στο συγκρότημα Φυτόκου» τέρμα Παναγούλη-N. Ιωνία.

Οι ειδικότητες

Οι ειδικότητες Γ’ εξαμήνου για την περίοδο 2021-2022 στο χειμερινό εξάμηνο είναι οι κάτωθι: Κυβερνήτης σκαφών αναψυχής, βοηθός φυσικοθεραπείας, τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, τεχνικός αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Η φοίτηση στο Δημόσιο ΙΕΚ είναι εντελώς δωρεάν. Τα Δημόσια ΙΕΚ παρέχουν μετά από εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ και σύμφωνα με το εθνικό πλαίσιο προσόντων, Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου 5.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου στα τηλέφωνα 24210-83885, 83886 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://1iekvolou.mag.sch.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου