ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα προέδρου του Επιμελητηρίου προς τους επιχειρηματίες

μήνυμα-προέδρου-του-επιμελητηρίου-πρ-441464

«Η επιχειρηματικότητα να συνεχίσει να μάχεται»

Το μήνυμα ότι η επιχειρηματικότητα οφείλει να συνεχίσει να μάχεται, ακόμη και στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα μας, ώστε να αποτελέσει το όχημα της ανάπτυξης και το μοχλό της σταθερότητας στέλνει προς τους επιχειρηματίες της Μαγνησίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Σε αυτό, τονίζει ότι ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται με τη στάση τους να σηκώσουν το «βάρος» για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ υπογραμμίζει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δοθεί ώθηση στα τοπικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Οπως σημειώνει, είναι γεγονός ότι «στη χώρα επικρατεί αγωνία, απογοήτευση και αβεβαιότητα για το μέλλον. Αυτό το θολό τοπίο έχει ως αποτέλεσμα την παράλυση κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ενώ και η αδυναμία των τραπεζών να εξυπηρετήσουν τις εμπορικές συναλλαγές και η απουσία ρευστότητας από την αγορά έχουν καταφέρει στην επιχειρηματικότητα το ισχυρότερο πλήγμα από την έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Αλλά οι άνθρωποι του εμπορίου, της αγοράς, της παραγωγής, της ελεύθερης επαγγελματικής δραστηριότητας έχουν συνηθίσει στα δύσκολα, γνωρίζουν πώς να δίνουν μάχες και να επιβιώνουν. Γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι να οπλιστούμε με θάρρος και να συνεχίσουμε τη δράση μας» προσθέτει.

Ο ίδιος αναφέρει ότι «τώρα είναι η ώρα να δώσουμε την ώθηση που πρέπει στα τοπικά μας προϊόντα. Είναι και δική μας δουλειά να πείσουμε τους καταναλωτές να προτιμούν τα τοπικά προϊόντα, που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων και την επιβίωση σε χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου