ΤΟΠΙΚΑ

Εμεινε μόνο ένας ογκολόγος

εμεινε-μόνο-ένας-ογκολόγος-43953

Ταλαιπωρία δίχως τέλος υφίστανται καθημερινά δεκάδες καρκινοπαθείς στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς στο Ογκολογικό Τμήμα υπάρχει μόνο ένας ογκολόγος ο οποίος καθημερινά εξυπηρετεί 25-30 ασθενείς. Η έλλειψη γιατρών προκαλεί δυσλειτουργίες στο Τμήμα που δεν έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων ασθενών την ώρα, δεδομένου ότι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό οι καρκινοπαθείς που επιλέγουν για τις χημειοθεραπείες το Αχιλλοπούλειο αντί να μεταβούν σε Λάρισα ή Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών κ. Ελένη Φουστούκου τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι άμεση η ανάγκη για να προσληφθεί τουλάχιστον ένας επικουρικός γιατρός στο Τμήμα της Ογκολογίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη.

Στην παρούσα φάση και με τα σημερινά δεδομένα καθημερινά κατά μέσο όρο 25-30 άτομα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και σύμφωνα με την κ. Φουστούκου αυτό συμβαίνει χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του γιατρού Γ. Ρήγα και του νοσηλευτικού προσωπικού. «Από τον Ιούνιο έχουμε ζητήσει έναν επικουρικό γιατρό τόσο από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και από την Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τουλάχιστον προσωρινά ζητάμε έστω και ένα γενικό γιατρό, προκειμένου να εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς» υπογραμμίζει η πρόεδρος των καρκινοπαθών.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας κ. Ελένη Φουστούκου, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι ο καρκίνος εκδηλώνεται και προσβάλλει όλο και νεότερα σε ηλικία άτομα.

Τέλος τονίζει ότι καθοριστικό ρόλο για τη λειτουργία του Τμήματος έπαιξε η σημαντική οικονομική δωρεά που είχε γίνει στο Τμήμα Ογκολογίας από Βολιώτη συμπολίτη μας. Η δωρεά επέτρεψε να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στο Τμήμα, όπως αλλαγή πατωμάτων, ειδών υγιεινής, φωτιστικών σωμάτων και παραβάν, όμως παραμένει σε εκκρεμότητα η πρόσληψη επιπλέον γιατρών προκειμένου και το Τμήμα να λειτουργήσει καλύτερα και περισσότεροι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο να ανακουφιστούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου