ΤΟΠΙΚΑ

Γεμίζει ο φιλανθρωπικός κουμπαράς

γεμίζει-ο-φιλανθρωπικός-κουμπαράς-43692

Πρωτοβουλία στήριξης των απόρων κατοίκων της περιοχής μας ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων» θεσπίζοντας για πρώτη φορά τον φιλανθρωπικό κουμπαρά, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, ο δραστήριος Σύλλογος ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα από τις προσφορές όσων μελών και φίλων επιθυμούν, προκειμένου να αγοραστούν τρόφιμα για άπορες οικογένειες της Μαγνησίας. Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα τοποθετείται ένας ειδικός κουμπαράς σε όλες τις συναντήσεις των μελών του Συλλόγου, στις εκδηλώσεις, τις ομιλίες, τις εορταστικές συναντήσεις κλπ. Οποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει χρήματα, και όταν συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό, θα διατίθεται για την αγορά τροφίμων, τα οποία θα παραδοθούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες της περιοχής μας.

Η ιδέα ανήκει στον πρόεδρο του Συλλόγου, Σπύρο Μπαστούνη, ο οποίος τονίζει ότι «πολλοί συμπολίτες δεν εκφράζουν το πρόβλημά τους κι επειδή ζω σε μια γειτονιά όπου γνωρίζω ότι ζουν πολλές οικογένειες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις, αναζήτησα τρόπους, προκειμένου να τους βοηθήσω». Έχοντας ως πρότυπο την διεθνή πρωτοβουλία «υιοθεσίας» παιδιών του τρίτου κόσμου και συγκεκριμένα της Αφρικής, ο κ. Μπαστούνης διατυπώνει αντίστοιχη πρόταση, «υιοθεσίας» άπορων οικογενειών της περιοχής μας. Όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά «στόχος είναι να βοηθούμε ορισμένες οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, σε μόνιμη βάση, προσφέροντάς τους διάφορα αναγκαία είδη».

Κατά συνέπεια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γερμανόγλωσσων της περιοχής μας, απευθύνει κάλεσμα στους φίλους, τα μέλη του Συλλόγου και ευρύτερα τους συμπολίτες, να συνδράμουν την προσπάθεια, τονίζοντας ότι «με αυτό τον τρόπο γινόμαστε μια μεγάλη ομάδα και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις ανάγκες και τα προβλήματα των συνανθρώπων μας». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Μπαστούνη επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 2421067752.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου