ΤΟΠΙΚΑ

ΕΔΕ στο Κ.Υ. Ζαγοράς για την ακάλυπτη βάρδια οδηγού ασθενοφόρου

εδε-στο-κ-υ-ζαγοράς-για-την-ακάλυπτη-βά-439324

Ξεκίνησε το «γαϊτανάκι» της αναζήτησης ευθυνών για την ακάλυπτη βάρδια οδηγού ασθενοφόρου το Σάββατο, στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Με φόντο τον τραγικό πνιγμό ενός νέου ανθρώπου, του 30χρονου Δημήτρη Τσιαμούρα από την Καρδίτσα, στην παραλία «Πλάκα» στον Αη Γιάννη, αναμένεται να δοθεί σήμερα από τη διοίκηση του «Αχιλλοπουλείου» εντολή για ΕΔΕ (ένορκη διοικητική εξέταση).

Στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς υπηρετούν τρεις μόνιμοι οδηγοί ασθενοφόρου και από την περασμένη Δευτέρα, έχει διατεθεί και ένας επικουρικός. Υπάρχει και ένας ακόμη οδηγός ο οποίος είναι αποσπασμένος στο Νοσοκομείο Βόλου.

Μάλιστα, σε κατηγορηματικό τόνο, ο διοικητής του Αχιλλοπουλείου, Κων. Καραμπάτσας, δηλώνει ότι ουδέποτε ο συγκεκριμένος οδηγός αποσπάστηκε στη Σκιάθο, σε αντίθεση με όσα αναγράφει σε αναφορά του προς το ΕΚΑΒ, ο Διευθυντής του Κ. Υ. Ζαγοράς. «Δεν έγινε καμία απόσπαση οδηγού ασθενοφόρου από το Κ.Υ. Ζαγοράς προς τη Σκιάθο. Η απόσπαση του οδηγού έγινε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου ο εργαζόμενος με δυσκολία εκτελεί τα καθήκοντά του μετά από σοβαρή εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε», αναφέρει ο κ. Καραμπάτσας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Παρόλο που το Κέντρο Υγείας διαθέτει τέσσερις οδηγούς, η μεσημεριανή βάρδια του Σαββάτου, είχε μείνει κενή. Το πρόγραμμα δεν αναμορφώθηκε μετά την έλευση του επικουρικού, με αποτέλεσμα, όταν προχθές το μεσημέρι κλήθηκε ασθενοφόρο για το συμβάν με τον πνιγμό του 30χρονου στην Πλάκα, να χρειαστεί να κινητοποιηθεί ασθενοφόρο από το Βόλο.

Στα μάτια της διοίκησης του Νοσοκομείου αλλά και της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, φαντάζει αδιανόητο ότι μία βάρδια έμεινε κενή, μολονότι υπάρχει επάρκεια σε προσωπικό για να στελεχώσει όλες τις βάρδιες που απαιτούνται, ιδίως τη θερινή περίοδο, οπότε και οι επισκέπτες της περιοχής αυξάνονται λόγω τουρισμού.

Σήμερα, 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Διοίκηση του Αχιλλοπουλείου, αναμένεται να ανοίξουν το φάκελο της υπόθεσης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς. Ο Διευθυντής θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το λόγο για τον οποίο δεν προχώρησε στην αναμόρφωση του προγράμματος προκειμένου να υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου σε όλες τις βάρδιες και για ποιο λόγο η συγκεκριμένη βάρδια που συνέπεσε με τον πνιγμό του 30χρονου, ήταν κενή προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα.

Ναυαγοσώστης από 1η Ιουλίου

Το θέμα της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου, δεν είναι το μοναδικό που έκανε χθες λουόμενους και κατοίκους της περιοχής να αναρωτιούνται αν «υπάρχει τελικώς κρατικός μηχανισμός» και «πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή».

Οι κενοί πύργοι ναυαγοσωστών, επίσης προκάλεσαν προβληματισμό.

Η παραλία της Πλάκας, μπορεί να μην έχει χαρακτηριστεί πολυσύχναστη και ως εκ τούτου, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου να μην υποχρεούται να τοποθετήσει ναυαγοσώστη, ναυαγοσωστικό όμως προσωπικό, δεν υπάρχει ούτε στις τρεις πολυσύχναστε παραλίες του Δήμου, Αη Γιάννη, Παπά Νερό και Μυλοπόταμο.

Οι πύργοι είναι κενοί, μολονότι η κολυμβητική περίοδος ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου και ο Δήμος έπρεπε να είχε φροντίσει για τη θωράκιση των ακτών του.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου, Γ. Αντώνογλου, υποστήριξε χθες στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει σε πρόσληψη ναυαγοσωστών λόγω της προεκλογικής περιόδου, οπότε και σύμφωνα με τον ίδιο, απαγορεύονταν οι προσλήψεις.

Ετσι, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθυστέρησε και οι ναυαγοσώστες αναμένεται να πιάσουν δουλειά από αύριο, Τρίτη 1η Ιουλίου, υπογράφοντας δίμηνες συμβάσεις εργασίας.

Σχετικά άρθρα: Υγρός τάφος η «Πλάκα»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου