ΤΟΠΙΚΑ

Με επαγγελματικό δίπλωμα στο ασθενοφόρο

με-επαγγελματικό-δίπλωμα-στο-ασθενοφ-399898

Αναμένεται βροχή ενστάσεων εάν κατοχυρωθούν θέσεις σε μη έχοντες δίπλωμα σχολής ΕΚΑΒ στο διαγωνισμό της 5ης ΥΠΕ

Δεν φτάνει που περίμεναν ένα χρόνο για να κληρώσουν οι θέσεις, σπεύδουν τώρα να κατοχυρώσουν επιτυχόντες χωρίς το απαραίτητο πτυχίο της σχολής ΕΚΑΒ! Και όμως αυτοί οι άνθρωποι θα κληθούν να οδηγήσουν ασθενοφόρα ως επικουρικό προσωπικό, μόνο και μόνο επειδή έχουν επαγγελματικό δίπλωμα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Mετά από ένα χρόνο που ο διαγωνισμός «σέρνονταν» για την πρόσληψη ως επικουρικού προσωπικού οδηγών στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας, ήρθε η ώρα της επικύρωσης. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ εκτός από ορισμένους που ήδη έχουν αρνηθεί τη θέση για διάφορους προσωπικούς λόγους, υπάρχουν περιπτώσεις ενδιαφερομένων που είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους χωρίς να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά της σχολής ΕΚΑΒ και τώρα μπορεί να κληθούν να καταλάβουν και τη θέση του οδηγού σε ασθενοφόρο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πτυχίο, είναι απαραίτητο σε κάθε διαγωνισμό τέτοιου είδους και θα έπρεπε ήδη να έχει κατατεθεί και κατά τη διάρκεια συμμετοχής στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Αποτελεί δε ένα από τα δικαιολογητικά που έχουν υποχρέωση να φέρουν μαζί τους και να υποβάλλουν στις υπηρεσίες που θα παρουσιαστούν οι διαγωνιζόμενοι που έχουν κληθεί να πιάσουν δουλειά.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας κ. Δαριώτης ήταν κατηγορηματικός ότι «ακόμη και οι ιδιωτικές κλινικές και τα θεραπευτήρια, πόσο μάλλον Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας είναι υποχρεωμένα να απασχολούν στο πλήρωμα των ασθενοφόρων οδηγούς που να έχουν φοιτήσει στη σχολή ΙΕΚ για ΕΚΑΒ προκειμένου να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις» και εκτίμησε ότι σε περίπτωση που αυτό δεν τηρηθεί στο συγκεκριμένο διαγωνισμό θα προκύψουν νέα προβλήματα καθώς όπως είναι λογικό θα υπάρξουν νέες ενστάσεις.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα πρέπει να σημειωθεί ότι διεκπεραιώθηκε με ένα χρόνο καθυστέρηση παρά το γεγονός ότι αφορούσε στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, προκειμένου να καλύψει συγκεκριμένα κενά σε καίρια πόστα. Για τη Μαγνησία έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη 4 οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου, 4 νοσηλευτριών στο Νοσοκομείο Βόλου και ενός διοικητικού υπαλλήλου, καθώς και δύο χειριστών ακτινολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Η καθυστέρηση έγκειται κυρίως στην πρόσληψη των οδηγών ασθενοφόρων που είχε «κολλήσει» μήνες ολόκληρους στις πολλές ενστάσεις που είχαν γίνει αλλά και στην απόφαση του ΑΣΕΠ να εξεταστούν από τον ΑΣΕΠ προκειμένου να διασφαλιστεί η διαδικασία της μοριοδότησης.

Οι θέσεις που είχαν προκηρυχθεί τον προηγούμενο Μάιο είναι 70 συνολικά για την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου