ΤΟΠΙΚΑ

Μικροεντάσεις σε εκλογικά τμήματα με αφίσες, τρικάκια και αστυνομία

μικροεντάσεις-σε-εκλογικά-τμήματα-με-438269

Η αφισοκόλληση γύρω από τα εκλογικά τμήματα και στις εισόδους σχολείων που λειτουργούσαν ως εκλογικά καταστήματα, καθώς και η διανομή εντύπων με την πρόταση του ΚΚΕ «όχι» στην πρόταση της κυβέρνησης, «όχι» στην πρόταση των θεσμών, αποτέλεσαν λόγο αντιπαράθεσης και καταγγελιών προς τον Εφορο των εκλογών, προκαλώντας την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Τόσο στο Παγκύπριο, όσο και στο σχολικό συγκρότημα έμπροσθεν του πρώην Δημαρχείου Νέας Ιωνίας, υπήρξαν ενστάσεις από εκλογείς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία ατόμων που μοίραζαν έντυπα με την πρόταση του ΚΚΕ.

Επίσης, διαμαρτυρίες υπήρξαν για την εκτεταμένη αφισοκόλληση σε διάφορα κεντρικά σημεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και κυρίως γύρω από σχολικά συγκροτήματα ακόμη και στις εξωτερικές εισόδους των σχολείων που λειτούργησαν ως εκλογικά καταστήματα.

Αστυνομικοί πραγματοποιούσαν συνεχείς περιπολίες και στη θέα τους, οι διανομείς των φυλλαδίων που παρανόμως βρίσκονταν στους συγκεκριμένους χώρους, αποχωρούσαν για να επιστρέψουν μετά την αποχώρηση των αστυνομικών, προκαλώντας νέες διαμαρτυρίες σε εκλογείς.

Τόσο η αφισοκόλληση με προπαγανδιστικό υλικό για το δημοψήφισμα όσο και η διανομή έντυπου υλικού σε εκλογείς που εισέρχονταν στα σχολεία, απαγορεύεται και εκτός από τις αρνήσεις ψηφοφόρων να αποδεχτούν υλικό του ΚΚΕ, υπήρξαν και αντιπαραθέσεις.

Τελικά για να αποφευχθούν εντάσεις μεταξύ εκλογέων, αποφασίστηκε σχεδόν μόνιμη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα εκλογικά τμήματα προκαλώντας την απομάκρυνση όσων προπαγάνδιζαν διάφορες απόψεις για το δημοψήφισμα ή εναντίον του.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου