ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωση του γραμματέα της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ, Bασίλη Μεταξά

δήλωση-του-γραμματέα-της-τ-ε-βόλου-του-438897

Σε δήλωσή του μετά το αποτέλεσμα για το δημοψήφισμα, ο Βασίλης Μεταξάς, Γραμματέας της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ αναφέρει:

Τη βδομάδα αυτή το ΚΚΕ έδωσε μια σημαντική μάχη, συζητώντας με χιλιάδες εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, συνταξιούχους και νέους, μπροστά σε ένα δημοψήφισμα που όχι μόνο «γιορτή της δημοκρατίας» δεν ήταν, αλλά έβαζε το λαό να επιλέξει μέσα από ένα στημένο ερώτημα με ποιο τρόπο θέλει να έρθει το επόμενο μνημόνιο.

Η επιστολή του Αλ. Τσίπρα στον ESM την Τρίτη αποκάλυψε για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να αποσπάσει το «ΟΧΙ» του λαού ώστε να τον καταστήσει συνένοχο σε νέα και πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Η αποκάλυψη αυτών των αληθειών, που έγινε μόνο από το ΚΚΕ, προβλημάτισε πάρα πολλούς.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ακόμα και πάνω από την κάλπη έδειξαν να μην τις γνωρίζουν.

Η πρόταση του ΚΚΕ εκφράστηκε στο συντριπτικό μέρος των άκυρων, αλλά και σε ένα μέρος της αποχής, μιας και αρκετοί ήταν εκείνοι που κύρια για οικονομικούς λόγους δεν πήγαν να ρίξουν στην κάλπη άκυρο.

Αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη ότι υπάρχει μια σημαντική, πρωτοπόρα δύναμη μέσα στο λαό που μπορεί να μπει μπροστά στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, που μένει αταλάντευτη σε πιέσεις, τρομοκρατία και στημένα διλήμματα.

Καλούμε όλα τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα αν στήριξαν το «ΟΧΙ» ή το «ΝΑΙ» κάτω από τους εκβιασμούς, να μην ταυτιστούν με τη συγκυβέρνηση ή τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που εκλιπαρούν όλοι για συμφωνία με σίγουρο το αντιλαϊκό πρόσημο.

Είτε οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν, δηλαδή έρθει ένα νέο και πιο σκληρό μνημόνιο, είτε δοκιμαστεί στην Ελλάδα η νέα μορφή που θέλουν να δώσουν στην Ευρωζώνη, μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να δώσει λύση για τον εαυτό του.

Για την επιβίωσή του, την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και την αναγκαία ρήξη με την Ε.Ε., το κεφάλαιο και την εξουσία του, που πρέπει να μπει στην προμετωπίδα των αγώνων του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου