ΤΟΠΙΚΑ

Νέο γύρο διαθεσιμοτήτων φοβούνται οι διοικητικοί

νέο-γύρο-διαθεσιμοτήτων-φοβούνται-οι-438074

Αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς ένας δεύτερος κύκλος διαθεσιμοτήτων φαίνεται να ξεκινά μέσα από την αξιολόγηση.

Επίσημο έγγραφο προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων και μάλιστα με ποσόστωση που προβλέπει ότι το 15% του συνόλου του προσωπικού θα πρέπει να πάρει βαθμό από 6 και κάτω με άριστα το 10, δεν έχει παραλάβει η διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ωστόσο, ο κίνδυνος εφαρμογής της αξιολόγησης με ποσόστωση που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει εκτός ιδρύματος, σημαντικό αριθμό διοικητικών υπαλλήλων, αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Π.Θ. έχει ήδη να αντιμετωπίσει τις διαθεσιμότητες στις οποίες έχουν βγει συνολικά 22 εργαζόμενοι, οι οποίοι έκαναν αιτήσεις απορρόφησής τους στις 600 θέσεις που άνοιξαν στα οκτώ θιγόμενα πανεπιστήμια, δεν γνωρίζουν όμως αν αύριο θα έχουν εργασία ή θα ενταχθούν στις λίστες του ΟΑΕΔ.

Με αυτό το μέτωπο να είναι ήδη ανοιχτό, φαίνεται να ανοίγει και δεύτερο μέσα από την αξιολόγηση. Τα μέλη του συλλόγου, εμφανίστηκαν αποφασισμένα, να μπλοκάρουν την αξιολόγηση με ποσόστωση στην πράξη, έστω κι αν χρειαστεί να ξεκινήσουν νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου