ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα για τις διαθεσιμότητες γιατρών

εισαγγελική-έρευνα-για-τις-διαθεσιμό-438501

Στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, στο «Αχιλλοπούλειο» και στον «Ευαγγελισμό»

Ενώπιον του εισαγγελέα, προκειμένου να δώσει κατάθεση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, θα βρεθεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος ((ΟΕΝΓΕ) Δημ. Βαρνάβας, σχετικά με τις διαθεσιμότητες γιατρών, οι οποίοι υπηρετούν στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, στο Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» και στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΕΝΓΕ είχε σταλεί από το Νοέμβριο του 2013 εξώδικο στον πρώην υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την «αυτοδίκαιη αργία», στην οποία τέθηκαν 22 γιατροί, μετά από έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, η οποία ακυρώθηκε πλήρως από την απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου.

«Η παντελώς διάτρητη έκθεση ελέγχου των Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υγείας) αποτέλεσε αφορμή για να τεθούν από τον υπουργό Υγείας 22 γιατροί σε αυτοδίκαιη αργία, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστια προβλήματα στα Νοσοκομεία, αλλά και τους ίδιους τους γιατρούς, οι οποίοι υπηρετούν στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, στο Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» και στο Γ.Ν. Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός». Η απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου ακύρωσε πλήρως και στο σύνολό της την Εκθεση Ελέγχου των Επιθεωρητών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π., ενώ οι γιατροί επανήλθαν στην υπηρεσία τους με αποφάσεις δικαστηρίων που διέτασσαν αναστολή εκτέλεσης των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης αργίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει:

«Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επικαλούμενη διάφορα προσχήματα, δεν αποκατέστησε τους γιατρούς, παρά την επισήμανση της ΟΕΝΓΕ ότι η ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης αργίας δεν θα είναι απόδειξη αδυναμίας, αλλά απόδειξη θάρρους, πολιτικής εντιμότητας και υπευθυνότητας αλλά και σεβασμού του νομικού μας πολιτισμού.

Πριν λίγες μέρες ο αρμόδιος Εισαγγελέας διέταξε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που προκλήθηκε εξαιτίας των παραπάνω γεγονότων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχει κληθεί ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ να δώσει κατάθεση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου