ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση στον Αγιο Νικόλαο από φορείς και ταξικά σωματεία

συγκέντρωση-στον-αγιο-νικόλαο-από-φορ-432524

Διαμαρτυρία μεθαύριο Σάββατο για ανατιμήσεις, ΔΕΘ και υγεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγ. Νικολάου στις 11 το πρωί και κάλεσμα σε πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα 13/9 στο Μεταξουργείο στις 18.30 για τον παραπέρα σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης με άλλα σωματεία και φορείς, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι από εργατικά σωματεία της περιοχής χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις και την απάντηση των συνδικάτων.

Την εισήγηση παρουσίασε ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» προτάσσοντας ως κυρίαρχα τα ζητήματα που αφορούν στο νέο ασφαλιστικό και στις πρόσφατες αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση, στις ανατιμήσεις «φωτιά» που έρχονται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανατροπή του προϋπολογισμού των νοικοκυριών, ο νόμος της υποχρεωτικότητας και η διαχείριση της πανδημίας.

«Από την μία έχουμε μισθούς και συντάξεις πετσοκομμένους και από την άλλη την ακρίβεια σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα ενοίκια. Λογαριασμοί με αυξήσεις έως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα, έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στα λαϊκά νοικοκυριά, προκαλώντας «ηλεκτροσόκ» στην τσέπη τους. Τα ψέματα της κυβέρνησης ότι με την επένδυση στην «πράσινη ανάπτυξη» ο λαός θα έχει φτηνότερο ρεύμα, καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος», υπογράμμισε ο κ. Στεργίου και κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του 4ου κύματος της πανδημίας.

Αποδοκίμασε επίσης τον νόμο της υποχρεωτικόοτητας αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση μετατρέπει ένα όπλο της επιστήμης για την αναχαίτιση της πανδημίας, σε όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων και μέσο για την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης» και επανέλαβε την πρόταση υπέρ του καθολικού δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού.

Εκανε επίσης λόγο για «ξεχείλωμα» των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ζήτησε εντατικότερους ελέγχους στους χώρους δουλειάς και ξεκαθάρισε πως «δεν θα δεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, καμία αναστολή σύμβασης, καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη ειδικά των υγειονομικών και εκπαιδευτικών».

Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα για τη συγκέντρωση του Σαββάτου, υπογραμμίζοντας ότι τα παραπάνω ζητήματα αφορούν το σύνολο της ζωής της και των δικαιωμάτων της κάθε λαϊκής οικογένειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου