ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Χαριστική βολή στον μικρομεσαίο επιχειρηματία οι αυξήσεις στις τιμές»

αλ-μεϊκόπουλος-χαριστική-βολή-στον-μ-432565

ΛΕΖ Από τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος με το προεδρείο της ΟΕΒΕΜ

Με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) συναντήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για να συζητήσουν για την εικόνα της τοπικής αγοράς.

Επίκεντρο της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος Καναβιτσά Δωροθέα, ο α΄ αντιπρόεδρος Πλουμιστός Νικόλαος, ο β΄ αντιπρόεδρος Φόβος Ιωάννης και ο γεν. γραμματέας Μόσχος Αθανάσιος, ήταν το «ράλι» των αυξήσεων των τιμών.

«Οι ανατιμήσεις που έρχονται δε θα είναι δυνατό να απορροφηθούν από τις επιχειρήσεις με συνέπεια να υπάρξει μετακύλιση στον καταναλωτή, πράγμα το οποίο θέλαμε να αποφύγουμε αφομοιώνοντας όλες τις προηγούμενες αυξήσεις» ανέφεραν χαρακτηριστικά με τον Αλ. Μεϊκόπουλο να συμπληρώνει ότι: «δε μιλάμε για αυξήσεις της τάξεως των 30 λεπτών, αλλά του 1€ και 2€ που θα έχουν ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μειώσουν τις αγορές τους».

Από πλευράς της ΟΕΒΕΜ εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για το πώς θα μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία ενώ ακόμη βιώνουμε τις οικονομικές επιπτώσεις μιας μεγάλης υγειονομικής κρίσης.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε το ζήτημα του τεράστιου κόστους των ενοικίων που αποτελεί αγκάθι για την τοπική αγορά.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος έκανε λόγο για επιλογή της κυβέρνησης να μην ακούσει τα αιτήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και να μη δώσει προτεραιότητα σε αυτές σχεδιάζοντας μέτρα για τη στήριξη των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. «Οι πρακτικές των τραπεζών απορρέουν από την ανοχή της Κυβέρνησης, ενώ το ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εξακολουθούν να μην μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω δείχνει η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα και αποφάσεις μέσα από κλειστά γραφεία».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συζήτησε ακόμη με τους εκπροσώπους της ΟΕΒΕΜ για την ανεπάρκεια των οικονομικών μέτρων που μέχρι σήμερα έχει λάβει η Κυβέρνηση με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας να επισημαίνει ότι από τιςτελευταίες Επιστρεπτέες Προκαταβολές οι περισσότερες επιχειρήσειςέλαβαν μόλις 1000 και 1800 ευρώ, που μετά βίας κάλυψαν τις βιοποριστικές ανάγκες και μέρος των υποχρεώσεων.

Τέλος, ο Αλ. Μεϊκόπουλος στάθηκε και στο θέμα της εστίασης, η οποία έχει ήδη υποστεί πολλά, τονίζοντας ότι εργαλειοποιείται από την Κυβέρνηση με στόχο να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και διατύπωσε επιφυλάξεις για το πώς θα μπορέσουν να λειτουργήσουν βιώσιμα οι επιχειρήσεις του κλάδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου