ΤΟΠΙΚΑ

Σταματά η εκ περιτροπής στο Λεβεντέρη ~ Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι

σταματά-η-εκ-περιτροπής-στο-λεβεντέρη-432494

Από 1η Αυγούστου, ικανοποίηση στο προσωπικό που έκανε κινητοποιήσεις

Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Λεβεντέρης. Η εταιρεία τους ανακοίνωσε ότι από 1η Αυγούστου σταματά η εκ περιτροπής εργασία, η οποία είχε επιβληθεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια με μονομερή απόφαση της επιχείρησης.

Οπως είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στη Λεβεντέρης, είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ζητώντας πλήρη εργασία και επαναφορά στο προηγούμενο εργασιακό καθεστώς πλήρους απασχόλησης καθώς από το 2012 έχουν γίνει «λάστιχο» εξαιτίας της εφαρμογής εκ περιτροπής εργασίας, έχοντας υποστεί οικονομική συρρίκνωση των αποδοχών τους και ακόμη πιο σημαντικό απώλεια ενσήμων.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι από το 2012 μέχρι και σήμερα έχουν απολέσει περίπου 400 ένσημα, αριθμός σημαντικός ενόψει της συνταξιοδότησής τους καθώς από το Μάιο του 2012 εργάζονται κατά τη διάρκεια μίας χρονιάς, τρεις μήνες με πλήρη απασχόληση και τους υπόλοιπους εννιά μήνες, μόνο δύο εβδομάδες κάθε μήνα, λαμβάνοντας μόνον το 50% του μισθού και κολλώντας μόνο 15 ένσημα το μήνα.

Πριν από δέκα περίπου μέρες οι εκπρόσωποι του σωματείου είχαν μεταβεί μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα και συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη τον οποίο και ενημέρωσαν για το πρόβλημα και είχαν μάλιστα ζητήσει να συγκληθεί τριμερή προκειμένου να κληθεί η εταιρεία να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της.

Χθες όπως ανακοίνωσε ο Κων. Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας», η εταιρεία ενημέρωσε το προσωπικό ότι από 1η Αυγούστου σταματά η εκ περιτροπής εργασία και έκανε λόγο για δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων.

Το συνδικάτο Μετάλλου χθες έκανε παρέμβαση και στην Επιθεώρηση εργασίας νομού Μαγνησίας για το πρόβλημα των απλήρωτων εδώ και πέντε μήνες εργαζομένων στην επιχείρηση Κιολεΐδης.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου