ΤΟΠΙΚΑ

Ριζικές αλλαγές στην Πλατεία Ελευθερίας

ριζικές-αλλαγές-στην-πλατεία-ελευθερ-430729

Προτείνει στη νέα δημοτική αρχή ο «πλατειάρχης» Λάμπρος Μακρής

Το δρόμο των ριζικών αλλαγών στην Πλατεία Ελευθερίας, δείχνει στη νέα δημοτική αρχή, της οποίας είναι ενεργό μέλος, ο επονομαζόμενος «πλατειάρχης» – ιδιοκτήτης του καφενείου «Μουριές», Λάμπρος Μακρής.

Επικαλούμενος φωτογραφίες του Ζημέρη, ο κ. Μακρής υπογραμμίζει ότι κάποτε η Πλατεία Ελευθερίας ήταν όαση δροσιάς για το Βόλο. «Σήμερα έγινε κόλαση για μικρούς και μεγάλους Βολιώτες, εξαιτίας των αλλαγών που έχουν γίνει, η μία χειρότερη από την άλλη», επισημαίνει ο κ. Μακρής.

Με περισσή αγάπη για την πλατεία στην οποία ζει επαγγελματικά δεκαετίες ολόκληρες ο κ. Μακρής, προτείνει ριζικές αλλαγές για να αποκτήσει η Πλατεία Ελευθερίας την παλιά της αίγλη.

Συγκεκριμένα προτείνει τη δημιουργία παιδικής χαράς για τους μικρούς επισκέπτες της πλατείας που δεν έχουν χώρο δικό τους για να παίξουν, αλλά και την απομάκρυνση των δικύκλων που κατέκλεισαν ειδικά την οδό Αντωνοπούλου, στερώντας πολύτιμο χώρο από τους δημότες που επισκέπτονται την πλατεία.

Ζητά επίσης την κατεδάφιση του υπάρχοντος σιντριβανιού, που λειτουργεί προβληματικά και την αντικατάστασή του με ένα όμορφο και λειτουργικό σιντριβάνι.

Τέλος, αναφέρεται και στα δημόσια ουρητήρια, που όπως υπογραμμίζει πρέπει να λειτουργήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου