ΤΟΠΙΚΑ

Παγώνει προσωρινά… η αξιοποίηση του ακινήτου Αργοναυτών – Κ. Καρτάλη

παγώνει-προσωρινά-η-αξιοποίηση-του-α-42819

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ανέβαλε τη λήψη απόφασης αναφορικά με το αίτημα, που κατέθεσε ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να πάρει στην κατοχή του το οικόπεδο, που βρίσκεται στην οδό Ιάσονος και εκτείνεται μέχρι την Αργοναυτών, όπου βρίσκονται τα ακίνητα του ιστορικού καφενείου «Συνάντηση» και του πρώην ξενοδοχείου «Γαλλίας».

Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει αποφασίσει την αξιοποίηση 16 ακινήτων που ανήκουν στην ιδιοκτησία του, συμπεριλαμβανομένου και του οικοπέδου επί των οδών Αργοναυτών – Κ. Καρτάλη – Ιάσονος, το οποίο περιλαμβάνει το ιστορικό καφενείο «Συνάντηση» και το πρώην ξενοδοχείο «Γαλλίας». Ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση όλων των ακινήτων έχει αποφασιστεί για σήμερα, Τετάρτη, 6 Απριλίου.

Ο Δήμος Βόλου στις 31 Μαρτίου απέστειλε επιστολή προς τη διοίκηση του ΓΝΒ και εξέφραζε την επιθυμία να του ανατεθεί η εκμίσθωση ακινήτου επί των οδών Αργοναυτών – Κ. Καρτάλη – Ιάσονος, ζητώντας να εξαιρεθεί το συγκεκριμένο οικόπεδο από τον υπόλοιπο διαγωνισμό.

Επειδή όμως δεν είναι δυνατή η συμμετοχή του Δήμου Βόλου στον προκηρυχθέντα πλειοδοτικό διαγωνισμό, ο Δήμος ζήτησε από το Νοσοκομείο να προχωρήσει σε απευθείας εκμίσθωση άνευ διαγωνισμού, επικαλούμενος συγκεκριμένη διάταξη νόμου η οποία προβλέπει «ότι δύναται να γίνει απευθείας μίσθωση ακινήτου με αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. του ΓΝ Βόλου όταν αυτή κρίνεται συμφέρουσα».

Υπό τις παραπάνω συνθήκες συνεδρίασε χθες εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου. Aποφάσισε να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα στο Τμήμα Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων και Κινητών Πολιτιστικών Αγαθών, ζητώντας να ενημερωθεί για τον χαρακτηρισμό του εν λόγω ακινήτου, καθώς τις τελευταίες μέρες προέκυψαν στον δημόσιο διάλογο και τέτοιου είδους επισημάνσεις.

Η απόφαση του ΥΠΠΟ θα είναι καθοριστική, γιατί εν πολλοίς θα κρίνει την τύχη του ακινήτου αφενός, αφετέρου θα «λύσει» ή θα «δέσει», ανάλογα με την απόφαση, τα «χέρια» του Νοσοκομείου που ενδιαφέρεται μετά από τόσα χρόνια να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του, ενισχύοντας παράλληλα σημαντικά τα έσοδά του.

Θέμα με προϊστορία…

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ακίνητο και αν θα πρέπει να αξιοποιηθεί ή όχι και προς ποια κατεύθυνση και από ποιον δεν απασχολεί για πρώτη φορά την πόλη και το Νοσοκομείο.

Την περίοδο 2013 – 2014, όταν διοικητής στο Νοσοκομείο Βόλου ήταν ο Κώστας Καραμπάτσας, δήμαρχος στην πόλη του Βόλου ήταν ο Πάνος Σκοτινιώτης και στο υπουργείο Υγείας η Ζέττα Μακρή, το θέμα ανακινήθηκε από τον Δήμο που ήθελε να το αξιοποιήσει. Eίχε υποβληθεί σχετικό αίτημα στη διοίκηση του Αχιλλοπουλείου, η οποία με τη σειρά της απευθύνθηκε στην κ. Μακρή, καθώς το υπουργείο Υγείας είναι ο εποπτεύων φορέας του Νοσοκομείου, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Το Αχιλλοπούλειο δεν έλαβε καμία απάντηση.

Ο Δήμος Βόλου επανήλθε για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου και επί θητείας Μάνθου Δραμητινού στο Νοσοκομείο, «εισέπραξε» όμως «σιγή ιχθύος», όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

Πάντως αποτελεί μία σημαντική εκκρεμότητα που θα πρέπει με τον οποιονδήποτε τρόπο να διευθετηθεί, διότι αφορά σε ένα μεγάλο ακίνητο στην καρδιά του Βόλου, το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του να «σαπίζει» και να αποτελεί ανά πάσα στιγμή εστία κινδύνου για τους διερχόμενους και όχι μόνο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου