ΤΟΠΙΚΑ

Τριακόσιες αιτήσεις για σύνταξη δημοσίων υπαλλήλων

τριακόσιες-αιτήσεις-για-σύνταξη-δημο-423057

Σε μία εβδομάδα στο Βόλο υπό το φόβο των αλλαγών στο ασφαλιστικό – 24ωρη απεργία σήμερα και συμβολική κατάληψη στην Αποκεντρωμένη

Μαζική φυγή από τις δημόσιες υπηρεσίες του Βόλου. Τριακόσια περίπου άτομα μέσα σε μία εβδομάδα υπέβαλλαν αιτήσεις για να προλάβουν τα χειρότερα… ενόψει των αλλαγών του τρίτου μνημονίου. Σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι του Βόλου απεργούν συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και απαιτώντας να αποσυρθούν τα νομοσχέδια που σήμερα είναι προς ψήφιση στη Βουλή. Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε σήμερα στις 9 το πρωί συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οδό Δημητριάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο, Από την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν καταθέσει στο Νομό Μαγνησίας, αιτήσεις για συνταξιοδότηση 300 άτομα, κυρίως υπάλληλοι που είχαν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Το 50% των αιτήσεων συνταξιοδότησης προέρχεται από δασκάλους και καθηγητές, ενώ από άλλες υπηρεσίες όπως το ΙΚΑ Βόλου, έχουν υποβληθεί οι πρώτες αιτήσεις από 10 υπαλλήλους, όπως αντίστοιχα άλλοι 10 εφοριακοί ετοιμάζονται για αποχώρηση.

Προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία για σήμερα, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της «καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να δώσουν μαζικά το παρών στην απεργία. Εκφράζοντας την αντίθεσή της η ΑΔΕΔΥ στη νέα συμφωνία, η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει ότι: «Αγωνιζόμαστε για να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο. Ζητούμε ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, αθέτηση αποπληρωμής και μονομερή διαγραφή του χρέους. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, καθημερινά στους δρόμους και στις πλατείες. Οι εργαζόμενοι -όπως υπογραμμίζει- στο Δημόσιο μαζί με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους βροντοφωνάζουμε: Οχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, όχι στη φοροληστεία, αγώνας μέχρι τη νίκη».

«Βγαίνουμε από τον δρόμο τις κοινωνικής καταστροφής! Μπαίνουμε ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα! Οργανώνουμε τις δυνάμεις όλων των αγωνιζόμενων εργατικών και κοινωνικών δυνάμεων στο δρόμο της καθολικής χειραφέτησης.

Μας έχουν εκπαιδεύσει ότι η ζωή που ονειρευόμαστε είναι μια χίμαιρα. Ας κάνουμε δυνατά, όλα αυτά που μας πλασάρουν ως αδύνατα» τονίζει από την πλευρά της η παράταξη Κίνηση Μετωπικής Ανατροπής ΟΤΑ. Ν. Μαγνησίας ενόψει της σημερινής απεργίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου