ΤΟΠΙΚΑ

Στις ουρές των ΑΤΜ και οι δημόσιοι υπάλληλοι

στις-ουρές-των-ατμ-και-οι-δημόσιοι-υπάλ-425194

Ταλαιπωρίας συνέχεια έξω από τις τράπεζες, ενώ παρατείνεται για μερικές μέρες η τραπεζική αργία

Ταλαιπωρία έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζών για την ανάληψη του πιστωτικού ορίου των 60 ευρώ για ακόμη μία φορά είχαν οι συναλλασσόμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά και χθες Δευτέρα. Μάλιστα στην αναμονή προστέθηκαν και δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι έπρεπε να πληρωθούν τη μισθοδοσία τους.

Τόσο στο Βόλο όσο και στη Νέα Ιωνία η αναμονή για την ανάληψη χρημάτων από τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης ήταν πολύωρη. Δεκάδες άτομα σχημάτιζαν ουρά έξω από τα ΑΤΜ καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είτε πρωινές ώρες είτε απογευματινές και βραδινές, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να πληρωθούν τη μισθοδοσία νωρίτερα.

Στο εσωτερικό των τραπεζών η εξυπηρέτηση γινόταν απρόσκοπτα. Οι συνταξιούχοι πληρώθηκαν τη νέα δόση χρημάτων μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή.

Οι συναλλαγές με τις τράπεζες ήταν και χθες ίδιες καθώς η τραπεζική αργία ήταν σε ισχύ, ενώ παρά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής μέχρι χθες το απόγευμα υπήρχαν βάσιμες πληροφορίες για παράταση του εν λόγω καθεστώτος για μερικές ημέρες ακόμη, ίσως μέχρι αύριο Τετάρτη.

Στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζονται τα προβλήματα με τις πληρωμές των επαγγελματιών, καθώς οι καταβολές γίνονται είτε με μετρητά είτε ηλεκτρονικά.

Τραπεζικά υποκαταστήματα συνέχιζαν να δέχονται αιτήματα για έκδοση πιστωτικών καρτών ή παράδοσή τους μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και την πολύωρη αναμονή έξω από τις Τράπεζες με τις συντάξεις των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους, μέχρι αργά το μεσημέρι δεν είχε δοθεί καμία νέα εντολή από το υπουργείο Οικονομικών πως θα λειτουργήσουν τα υποκαταστήματα τις επόμενες μέρες.

Διευθυντικά στελέχη και τραπεζικοί υπάλληλοι ήταν εν αναμονή οδηγιών αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε τελικά αμετάβλητο το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού στήριξης ρευστότητας σύμφωνα με τις πηγές που επικαλέστηκε το Reuters.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου