ΤΟΠΙΚΑ

Στον «αέρα» καφέ – φιλέτα του ΟΛΒ

στον-αέρα-καφέ-φιλέτα-του-ολβ-42304

Η καφετέρια στην κεντρική προβλήτα και οι «Αργοναύτες» στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου

Δύο σημαντικά κυλικεία τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα Οργανισμού Λιμένος Βόλου και τα οποία είναι σε καίρια σημεία της πόλης βγαίνουν προς μίσθωση τις επόμενες μέρες, με την αρχική τιμή εκκίνησης για την εκμίσθωσή τους να χαρακτηρίζεται αρκετά ελκυστικό για τους ενδιαφερομένους επιχειρηματίες.

Ειδικότερα για αύριο Παρασκευή έχει οριστεί η ημερομηνία διαγωνισμού για την εκμίσθωση του καφέ – κυλικείου στην κεντρική επιβατική προβλήτα. Η κατάθεση των προσφορών θα γίνει ενώπιον της αρμόδιας τριμελούς Επιτροπής του ΟΛΒ από τις 9 ως τις 10 το πρωί, ενώ μετά το πέρας της θα ακολουθήσει η εξέταση των δικαιολογητικών και η ανάδειξη του πλειοδότη που θα εκμεταλλευτεί εμπορικά το χώρο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ως τιμή εκκίνησης για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό έχει οριστεί ως ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα το ποσό των 1.500 ευρώ. Στο διαγωνισμό αναμένεται να προσέλθουν αρκετοί επιχειρηματίες, με δεδομένο ότι ήταν αρκετοί αυτοί που τις προηγούμενες μέρες ζήτησαν και πήραν τους όρους για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι του ΟΛΒ, ο χώρος έχει τη δυνατότητα για 390 καθίσματα στο εσωτερικό του και 90 στον εξωτερικό του χώρο. Εξάλλου την επόμενη Τετάρτη γίνεται ο διαγωνισμός για την καφετέρια «Αργοναύτες» που βρίσκεται μέσα στο παραλιακό πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Ο πρώτος διαγωνισμός που είχε γίνει πριν μερικές εβδομάδες απέβη άκαρπος, ενώ το μίσθιο είχε οριστεί στα 3.000 ευρώ το μήνα.

Στο διαγωνισμό της ερχόμενης Τετάρτης η ελάχιστη τιμή έχει οριστεί στα 2.200 ευρώ το μήνα. Και για τους «Αργοναύτες» η μίσθωση θα είναι τριετής. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΛΒ ο χώρος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί.260 καθίσματα στο εσωτερικό του και 400 στον εξωτερικό του χώρο.

Σημειώνεται πως μέχρι πριν λίγα χρόνια τη συγκεκριμένη καφετέρια την εκμεταλλευόταν ο Δήμος Βόλου, ο οποίος μέσω της ΔΗΤΕΒ την εκμίσθωνε προς 6.100 ευρώ το μήνα.

Την περίοδο εκείνη ο πρώην Δήμος Βόλου είχε αναλάβει την υποχρέωση προς τον ΟΛΒ να εκτελεί με δικές τους δαπάνες την καθαριότητα και τη συντήρηση του πρασίνου μέσα στο πάρκο, το οποίο όντας στη χερσαία ζώνη λιμένος ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Όσον αφορά στην κατάληψη με τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων της παραλίας της Αγριάς, οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου σημειώνουν ότι θα προσπαθήσουν να προβούν σε απευθείας παραχωρήσεις στους είκοσι περίπου καταστηματάρχες της παραλίας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ίδια πρακτική θα υιοθετηθεί και για τα καταστήματα της παραλίας της Αμαλιάπολης. Σημειώνεται πως οι καταστηματάρχες της παραλίας της Αγριάς μέχρι πέρυσι πλήρωναν στο Δήμο Βόλου 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

(Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου