ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα κλασικά αυτοκίνητα ζεσταίνουν τις μηχανές τους

τα-κλασικά-αυτοκίνητα-ζεσταίνουν-τις-422515

Ετοιμότητα για το 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021, με διοργανωτές τη ΛΕΚΑΜ και το Δίκτυο «Περραιβία»

Μαγικές εικόνες θα ζήσουν οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων –αντίκα στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 αφού το περίφημο 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021 (TheHistoricRallyofOlympianGods), που έχει κλέψει τις καρδιές όλων των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα επισκεφτεί και φέτος μαγικούς προορισμούς όπως είναι ο Βόλος (εκκίνηση από κτίριο «Παπαστράτος» και τερματισμός 1ης μέρας), τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, η λίμνη Κάρλα και η περιοχή της Λάρισας (τερματισμός).

Ο πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία», Κώστας Σκριάπας, δήλωσε: «Το φετινό 10ο επετειακό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πρόεδρου της ΛΕΚΑΜ Γεώργιου Τσάλιου, που χάθηκε πρόσφατα και που είναι ο άνθρωπος που απογείωσε τις δράσεις και τη φήμη της Λέσχης εντός και εκτός Ελλάδος, διοργάνωσε μεγάλους αγώνες και αναδιαμόρφωσε τον ρόλο που επιτελεί η κλασσική αυτοκίνηση στην Ελλάδα».

Το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που θεσμοθετήθηκε το 2011 από το Δίκτυο «Περραιβία» και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου -ΛΕΚΟΒ, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης και διαφημίζει την Ελλάδα και τη Θεσσαλία, αλλά κυρίως το μυθικό βουνό, τον Όλυμπο, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Δεκάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές των κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα και όλες οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, σχετικά με τη διοργάνωση του περίφημου και εντυπωσιακού 10ου Ιστορικού Ράλι Όλυμπου 2021 (TheHistoricRallyofOlympianGods ) -26η Μακεδονική Πλοήγηση,που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, για την προστασία των συμμετεχόντων και των θεατών, από τον Covid-19.

Το περίφημο αυτό Ράλι διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (Ελασσόνα ), σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) καιτη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVAκαι της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων), του Δήμου Λαρισαίων,του Δήμου Ελασσόνας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλι Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει, κατά καιρούς, ρεκόρ συμμετοχών, όπως πέρυσι με 102 συμμετοχές, ενώ χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση,τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Φέτος, το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, με απόφαση των Διοργανωτών, θα ξεκινήσει, μετά από πολλά χρόνια, από το Βόλο (παραλία-κτίριο «Παπαστράτος»), το Σάββατο 9 Οκτ. 2021 και ώρα 11.00 και με προορισμό τα ι πανέμορφα χωριά του Πηλίου με τα μοναδικά τοπία, τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στο κέντρο της Λάρισας, την επόμενη μέρα, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 14.00.

Εγγραφές – πληροφορίες

  • ΛΕΚΑΜ: Πρόεδρος κ. Κουτουνίδης Νίκος Κιν.6975-906952
  • Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»: Πρόεδρος κ. Κ. Σκριάπας 6974-881944, [email protected]
  • Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα): Πρόεδρος κ. Νικ. Γκανάκης 6944-479588
  • ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος): Πρόεδρος κ. Τέλης Δουλόπουλος,Τηλέφ. 6972-922266,
  • Πληροφορίες στο: www.perrevia.net.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου