ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέες διακρίσεις της ομάδας «Κένταυρος»

νέες-διακρίσεις-της-ομάδας-κένταυρο-490012

Η Centaurus Racing Team, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατετάγη τέταρτη σε διαγωνισμό Formula Student της Αυστρίας

Σε σταθερή πορεία εξέλιξης και ανόδου, η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διακρίθηκε, συμμετέχοντας σε διαγωνισμό της Αυστρίας, ενώ έπεται συμμετοχή σε αντίστοιχη διοργάνωση στην Ουγγαρία.

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο έρευνας και μελέτης, η φετινή αγωνιστική περίοδος για την ομάδα Κένταυρος, Centaurus Racing Team, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, περιέχει τους διαγωνισμούς της Αυστρίας και της Ουγγαρίας.

Οπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας: «Καθώς οι διαγωνισμοί της περσινής χρονιάς ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας, κληθήκαμε να ανταπεξέλθουμε σε πρωτόγνωρες για όλους συνθήκες. Συνεχίσαμε τη μελέτη του μονοθεσίου μας, επικοινωνήσαμε με επαγγελματίες του χώρου και αναπτύξαμε την έρευνά μας».

Αυτή την περίοδο η ομάδα Κένταυρος έχει ολοκληρώσει τον έναν εκ των δύο διαγωνισμών στους οποίους συμμετέχει φέτος, αυτόν της Αυστρίας, ανάμεσα σε 60 ομάδες. «Η ομάδα μας για πρώτη φορά συμμετείχε στον διαγωνισμό, έναν από τους πιο απαιτητικούς του Formula Student», τονίζουν τα μέλη της ομάδας.

Ηταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλα τα μέλη, «αφού καταφέραμε να διακριθούμε 4οι στο στατικό αγώνισμα του Engineering Design, 15οι στο Cost and Manufacturing, και 17οι στο Business Plan. Ορισμένες τεχνικές δυσκολίες, ωστόσο, δεν κατέστησαν δυνατό να πετύχουμε το μέγιστο και στα δυναμικά αγωνίσματα του διαγωνισμού», σημειώνουν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.

Σειρά έχει ο διαγωνισμός της Ουγγαρίας, που θα διεξαχθεί από τις 7 Αυγούστου έως τις 11 Αυγούστου. «Εχοντας λάβει την ανατροφοδότηση των κριτών από τον τελευταίο διαγωνισμό, κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται και είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας χάρη στους οποίους καταφέρνουμε να συνεχίζουμε κάθε χρόνο την έρευνά μας και να εξελίσσουμε τα μονοθέσια που κατασκευάζουμε», αναφέρουν τα μέλη της ομάδας Κένταυρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου