ΤΟΠΙΚΑ

Ευθεία επίθεση ΚΚΕ στον Π. Σκοτινιώτη

ευθεία-επίθεση-κκε-στον-π-σκοτινιώτη-422184

Για τη λειψυδρία και τα μέτρα κατόπιν εορτής που πήρε η ΔΕΥΑΜΒ

Σκληρή επίθεση από την Τοπική Επιτροπή του ΚΚΕ στο Βόλο κατά της δημοτικής αρχής και του δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Πάνου Σκοτινιώτη για τις διακοπές νερού λόγω λειψυδρίας.

Το ΚΚΕ επικρίνει τη δημοτική αρχή υπογραμμίζοντας ότι δεν δρομολόγησε κανένα έργο και δεν έκανε κανέναν προγραμματισμό και επικρίνει το γεγονός ότι ρίχνει τις ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές , στους πολίτες που δεν περιορίζουν την κατανάλωση και ποτίζουν με τα λάστιχα και στους κατοίκους του Πηλίου που δεν δέχονται συνδιαχείριση του νερού της περιοχής.

«Δηλαδή ευθύνονται όλοι οι άλλοι και όχι η παρούσα δημοτική αρχή που έχει την απόλυτη πλειοψηφία και ευθύνη και η οποία δεν έχει κάνει το παραμικρό για τη λύση του προβλήματος αυτού» σημειώνει το ΚΚΕ και αποδοκιμάζει την απόφαση της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει – όπως τονίζει « ορισμένα περιοριστικά και κατασταλτικά μέτρα, όπως μειώσεις πιέσεων, διακοπές, πρόστιμα, τα οποία χωρίς να λύνουν το πρόβλημα, θα επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας».

Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου, χθες προχώρησαν σε διάβημα προς τη ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και άμεσα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και ζήτησαν να παρθούν πίσω όλα τα κατασταλτικά και περιοριστικά μέτρα.

«Δεν είναι δυνατόν το έτος 2014 -όπως αναφέρει η Τ.Ε ΚΚΕ Βόλου- και σε κανονικές συνθήκες, να μιλάμε για φυσικά φαινόμενα, τα οποία δήθεν φταίνε για τη λειψυδρία. Η αιτία είναι ότι η ΔΕΥΑΜΒ, ως επιχείρηση που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, με εργολάβους, με τη λογική της σύμπραξης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα για τα έργα που πρέπει να κάνει, αντιμετωπίζει το νερό ως εμπόρευμα.

Για το λόγο αυτό το σοβαρό αυτό ζήτημα θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα. Βαριές είναι οι ευθύνες όλων των πολιτικών δυνάμεων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έχοντας συμφωνήσει με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. που απαιτούν το νερό να λογαριάζεται ως εμπόρευμα, καλλιεργούν αυταπάτες ότι με καλύτερη διαχείριση ή με έναν άλλο διαχειριστή θα λυθούν τέτοια προβλήματα».

Τέλος καταγγέλλεται η δημοτική αρχή ότι «προχώρησε στην δραστική μείωση του προσωπικού της ΔΕΥΑΜΒ στα 133 άτομα, την ώρα που το αντικείμενο του έργου της πολλαπλασιάστηκε με τη συνένωση των Δήμων», επισημαίνεται ότι το νερό είναι κορυφαίο κοινωνικό αγαθό και ζητείται η ΔΕΥΑΜΒ να στελεχωθεί με το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό, να διευρύνει το έργο της και να προσφέρει φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου