ΤΟΠΙΚΑ

Ξηλώνουν παιδικές χαρές ~ ΒΡΗΚΑΝ ΝΕΟ …ΧΟΜΠΙ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ

ξηλώνουν-παιδικές-χαρές-βρηκαν-νεο-χ-422084

Δράστες αφαίρεσαν κούνιες και τσουλήθρες από το άλσος της Νέας Ιωνίας

Τις παιδικές χαρές έχουν βάλει στο μάτι τώρα τελευταία οι κλέφτες. Αγνωστοι αφαίρεσαν κούνιες και άλλα παιχνίδια από το μεγάλο πάρκο στο Πολιτιστικό Αλσος της Νέας Ιωνίας και μάλιστα την πιο καινούργια από όλες. Ο Δήμος την άνοιξη είχε προχωρήσει στον εξωραϊσμό της παιδικής χαράς.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Μέχρι και τις κούνιες από τις παιδικές χαρές και τις τσουλήθρες έχουν βάλει στο μάτι οι «επιτήδειοι».

Εμειναν στήλη άλατος γονείς και περίοικοι στη Νέα Ιωνία στο πάρκο στο άλσος της Νέας Ιωνίας, προχθές αντικρίζοντας στην παιδική χαρά ξηλωμένες τις κούνιες και την τσουλήθρα.

Το συγκεκριμένο πάρκο ειδικά τις απογευματινές ώρες το καλοκαίρι αποτελεί τόπο συνάθροισης για δεκάδες παιδιά όχι μόνο από την περιοχή του πρώην πολυκλαδικού αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας καθώς πολλοί γονείς μεταβαίνουν στο χώρο όπου μπορούν να αφήσουν τα παιδιά ελεύθερα να παίξουν στην παιδική χαρά ανέμελα και χωρίς προβλήματα.

Πριν από δύο μέρες ωστόσο τους περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη καθώς η παιδική χαρά έχει σχεδόν καταστραφεί και ελάχιστα παιχνίδια έχουν απομείνει άθικτα για να μπορούν να παίξουν τα παιδιά.

Οι κούνιες έχουν ξηλωθεί όπως επίσης και ο βασικός κορμός της τσουλήθρας που ήταν εγκατεστημένη στο πάρκο και απολάμβαναν τα μικρά παιδιά τις ώρες του παιχνιδιού.

«Είναι λυπηρό να γίνονται αυτές οι ενέργειες και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει να σεβόμαστε όλοι τους δημόσιους χώρους, πόσο μάλλον τις παιδικές χαρές οι οποίες αποτελούν μια όαση ψυχαγωγίας για τα παιδιά και τα εγγόνια μας» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Α.Κ. που σχεδόν κάθε μέρα μεταβαίνει μαζί με τα εγγόνια της στη συγκεκριμένη παιδική χαρά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παλαιότερα καταγράφονταν βανδαλισμοί στις παιδικές χαρές, όμως το τελευταίο διάστημα, αφαιρούνται «στοχευμένα» παιχνίδια από τα πάρκα γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι πρόκειται για κλοπές από επιτήδειους που αφαιρούν τα διάφορα παιχνίδια για να τα μεταπουλήσουν.

Σε αρκετά εξάλλου από τα νέα δημοτικά πάρκα που έχει δημιουργήσει ο Δήμος σε διάφορες περιοχές και έχουν παράλληλα κατασκευαστεί παιδικές χαρές και γήπεδα μπάσκετ, οι αρμόδιοι έχουν προνοήσει και «κλείνουν» τις εισόδους με λουκέτα τις νυχτερινές ώρες προκειμένου να μειώσουν στο ελάχιστο το ενδεχόμενο κλοπών εάν και οι επιτήδειοι εφευρίσκουν διάφορους τρόπους για να καταστρέψουν τους χώρους συνάθροισης των μικρών παιδιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου