ΤΟΠΙΚΑ

Λιώνουν έξω από τα ΑΤΜ ~ Σε ισχύ και σήμερα η τραπεζική αργία

λιώνουν-έξω-από-τα-ατμ-σε-ισχύ-και-σήμε-421265

Κίνηση στις Τράπεζες για πληρωμές λογαριασμών

Ταλαιπωρίας συνέχεια και σήμερα με τις πληρωμές λόγω τραπεζικής αργίας. Το πιστωτικό όριο των αναλήψεων εξακολουθεί να είναι στα 60 ευρώ, ενώ τα 120 ευρώ πληρώνονται όσοι από τους συνταξιούχους δεν πήραν τις δόσεις το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους, οι συναλλαγές παραμένουν οι ίδιες όπως ορίζονται με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς μέχρι χθες το απόγευμα να υπήρχε νεότερη πληροφόρηση αν θα γίνει νέα πληρωμή των συνταξιούχων.

Μόνη διαφορά είναι ότι απελευθερώθηκαν οι συναλλαγές, δηλαδή η πληρωμή των στεγαστικών δανείων και των πιστωτικών καρτών, ενώ γίνονται μεταφορές ποσών μεταξύ λογαριασμών.

Η κίνηση στις Τράπεζες χθες ήταν αυξημένη καθώς πολίτες έσπευσαν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, στεγαστικά δάνεια.

Στο μεταξύ, η ταλαιπωρία έξω από τα ΑΤΜ συνεχίζεται καθώς στην ουρά έξω από τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης στήνονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνονται τη μισθοδοσία τους με το σταγονόμετρο.

Η τραπεζική αργία συνεχίζεται και σήμερα. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, στα υποκαταστήματα των τραπεζών που λειτουργούν μπορούν να πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων και οι εξής πράξεις:

α. Η άπαξ καταβολή ποσού εκατόν είκοσι (120) ευρώ στους συνταξιούχους, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί.

β. Οι πληρωμές: αα) ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών δόσεων από τη χρήση πιστωτικής κάρτας και από κάθε είδους δάνειο, και ββ) οφειλών προς το Δημόσιο, προς τις ΔΕΚΟ, προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και προς ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με κατάθεση μετρητών ή με εντολή μεταφοράς χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό.

γ. Η εντολή μεταφοράς κεφαλαίων από λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως σε άλλο αντίστοιχο λογαριασμό που τηρείται στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα.

Σημειώνεται ότι οι πράξεις που αναφέρονται στις παραγράφους β και γ θα παρέχονται και μετά την 16η Ιουλίου.

Επίσης μεταφέρεται η Επιτροπή Εγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών στην Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου