ΤΟΠΙΚΑ

Μίλησαν για τη βαρύτητα και φυσικά φαινόμενα

μίλησαν-για-τη-βαρύτητα-και-φυσικά-φαι-42007

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανω Λεχωνίων

Για τη βαρύτητα και άλλα φυσικά φαινόμενα μίλησαν οι μαθητές του 1ου Δημ. Σχ. Αρτέμιδας Άνω Λεχωνίων σήμερα Δευτέρα 4/4/2016 σε εκδήλωση που έγινε στο σχολείο τους με ομιλητή τον καθηγητή Θεόδωρο Καρακασίδη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου με την ευκαιρία της παγκόσμια ημέρας Παιδικού Βιβλίου και ο καθηγητής Θεόδωρος Καρακασίδης παρουσίασε στους μαθητές του σχολείου το βιβλίου του «Ο Ρούλης ο επιστημογατούλης (και η επιστημοπαρέα του)». Κατά την διάρκεια της παρουσίας οι μαθητές προσέγγισαν με ευχάριστο και με κατανοητό τρόπο έννοιες της φυσικής επιστημήμης και αντιλήφθηκαν πώς οι νόμοι της φύσης λαμβάνουν χώρα στη καθημερινή τους ζωή με την πραγματοποίηση απλών πειραμάτων.

Ο κ. Καρακασίδης συζήτησε επίσης με τους εκπαιδευτικούς και τόνισε πως δύσκολες αρχικά έννοιες μπορούν εξηγηθούν με απλά πειράματα και εποπτικά μέσα. Ενώ, η Δ/ντρια του σχολείου κα. Ευλαλία Διομήτσα επισημαίνει ότι στα σχολεία πρέπει να δοθεί έμφαση και στην ανάπτυξη εργαστηρίων Φυσικής και Χημείας και όχι μόνο στα εργαστήρια Πληροφορικής, όπως καλώς γίνεται τα τελευταία χρόνια, και τόνισε βασικές επιστήμες όπως η Φυσική και η Χημεία αποτελούν και τη βάση για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τη δημιουργία νέων προϊόντων και τη προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου