ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι από 10.000 μαθητές στο Βόλο στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών

περισσότεροι-από-10-000-μαθητές-στο-βόλο-στ-59558

Περισσότεροι από 10.000 μαθητές αναμένεται να περάσουν από το Βόλο έως τέλος Απριλίου, στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο.

Τα πρώτα πούλμαν με γκρουπ μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα, που επέλεξαν την πόλη για την πραγματοποίηση των εκδρομών τους, ξεκίνησαν να φθάνουν από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και συνιστούν τονωτική ένεση για τους επαγγελματίες του τουρισμού. Ειδικά για τα ξενοδοχεία, οι σχολικές εκδρομές συντηρούν σχεδόν τον ένα δέκατο του ετήσιου τζίρου τους.

Ο Βόλος φαίνεται ότι μπαίνει ψηλά στις προτιμήσεις μαθητών από άλλες περιοχές της χώρας. Επιλέγουν την πόλη για να συνδέσουν με αυτή τις γλυκιές αναμνήσεις των σχολικών εκδρομών, μαζί με τους συμμαθητές τους…

Ιδιαίτερα φέτος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη, καταγράφεται αύξηση των γκρουπ μαθητών που καταλύουν κυρίως στο Βόλο, αλλά και προς την Πορταριά και Ν. Αγχίαλο.

Το Βόλο επιλέγουν μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας: από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και από περιοχές όπως η Κόρινθος, η Εδεσσα, Σέρρες, Καβάλα, Μυτιλήνη, Ρόδος και Κέρκυρα. Κάθε εβδομάδα από Πέμπτη έως και Κυριακή, τα ξενοδοχεία της πόλης υποδέχονται μαθητικά γκρουπ. Οι διανυκτερεύσεις κυμαίνονται από δύο έως τέσσερις, ανάλογα αν πρόκειται για τριήμερες εκδρομές των Γυμνασίων ή πενθήμερες των λυκείων. Η διαφορά μάλιστα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια είναι η αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων των σχολείων στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Οι σχολικές εκδρομές αποτελούν τονωτική ένεση στον τουρισμό του Βόλου. Ξενοδόχοι της περιοχής εκτιμούν ότι το 10% περίπου του ετήσιου τζίρου τους γίνεται από μαθητικά γκρουπ.

Μαζί με τα ξενοδοχεία, κινείται ευρύτερα η τοπική οικονομία: από επιχειρήσεις εστίασης, μέχρι μουσειακοί χώροι, χώροι πολιτισμού, που περιλαμβάνονται στα προγράμματα των επισκέψεων των σχολείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου