ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δύο χρόνια χωρίς τον Βασίλη Καραμπερόπουλο

δύο-χρόνια-χωρίς-τον-βασίλη-καραμπερό-419413

Συγκλονίζει το «αφιέρωμα» της συζύγου του στη μνήμη του πρώην δημάρχου Βελεστίνου

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Βασίλη Καραμπερόπουλου, πρώην δημάρχου Βελεστίνου και επί σειρά ετών συνεργάτη της εφημερίδας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ», καταγράφοντας τα γεγονότα της περιοχής, δημοσιεύοντας παράλληλα εργασίες και ειδικά αφιερώματα με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

Ο Βασίλης Καραμπερόπουλος διετέλεσε δήμαρχος της γενέτειρας του Ρήγα, του Βελεστίνου επί τρεις τετραετίες, σημαδεύοντας με το έργο του τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από τον θάνατό του η σύζυγός του, Βαγγελή, σε ένα συγκινητικό «αφιέρωμα» στη μνήμη του, αναφέρει: «Πέρασαν δυο χρόνια που έφυγες από κοντά μας. Μας λείπεις πολύ, θα σε θυμόμαστε με αγάπη, η οικογένειά σου. Το πέρασμα σου από το Βελεστίνο και την περιοχή ήταν φωτεινό, σαν μια αχτίδα που βγαίνει το πρωί με την ανατολή του ήλιου, μεσουρανεί και χάνεται στη δύση. Από μικρός στο δημοτικό σχολείο οι εκθέσεις σου μιλούσαν για το Ρήγα Φεραίο , τη γενέτειρά του και την ιστορία του , την πόλη που γεννήθηκες και μεγάλωσες. Σαν έφηβος το γραπτό σου λόγο τον μετέφερες, χωρίς πτυχία και περγαμηνές, στις εφημερίδες του Βόλου «Ταχυδρόμο» και «Θεσσαλία» για πολλά χρόνια, μέχρι τα βαθιά σου γεράματα. Είχες πολύ δυνατό μυαλό, ένστικτο και πένα. Χρησιμοποίησες την ικανότητα στο γραπτό και προφορικό σου λόγο για να προβάλεις το δήμο, την ιστορία και τον πολιτισμό του για δώδεκα ολόκληρα χρόνια που ήσουνα δήμαρχος. Άφησες ιστορική παρακαταθήκη με τη συγγραφή των βιβλίων σου.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου το αφιέρωσες στο Βελεστίνο, τους κατοίκους του και στην περιοχή, ακόμη και ο μισθός που έπαιρνες ήταν έξοδα παράστασης, (έξοδα για επισκέψεις σε υπουργεία, σε νομαρχία κλπ). Δεν χρέωσες το Δήμο ούτε για ένα καφέ τα δώδεκα χρόνια που ήσουν δήμαρχος.

Αυτός ήταν ο Βασίλης Καραμπερόπουλος που ψήφισε ο κόσμος, καθαρά χέρια, δραστήριος, ακούραστος με αξίες και ιδανικά. Ήμουνα και είμαι πολύ ευτυχισμένη που είχα την τύχη να ζήσω κοντά σου. Να είσαι καλά όπου κι αν βρίσκεσαι, να έχεις καλή ανάπαυση ψυχής. Με αγάπη η γυναίκα σου Βαγγελή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου