ΤΟΠΙΚΑ

Μαίνεται ο συνδικαλιστικός «πόλεμος» στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου

μαίνεται-ο-συνδικαλιστικός-πόλεμος-419439

Απάντηση της «Ενωτικής Κίνησης» για την αναβάθμιση Τσιώμου

Ο συνδικαλιστικός πόλεμος μεταξύ των δύο παρατάξεων του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Βόλου με αφορμή τη διοικητική αναβάθμιση του μέλους της διοίκησης Φούλης Τσιώμου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Μετά τα όσα κατήγγειλε η παράταξη «Δίκαιη Εκπροσώπηση Εργαζομένων» με επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου Κων. Μηνδρινό περί «άδικης αναβάθμισης», η «Ενωτική Κίνηση» μέλος της οποίας είναι η κ. Τσιώμου απάντησε χθες, εξαπολύοντας πυρά κατά του προεδρείου.

Η Ενωτική Κίνηση χαιρετίζει τον ορισμό της κ. Τσιώμου σε θέση τομεάρχη στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, «χρεώνει» συνδικαλιστική αθλιότητα στο προεδρείο για τα όσα υποστηρίζει και επισημαίνει πως η επιλογή έγινε μεταξύ ομοιοβάθμων και ισότιμων στα χρόνια προϊσταμένων τμήματος.

Κατηγορεί επίσης την πλειοψηφία του σωματείου για κομματικό φανατισμό και επισημαίνει ότι «η άποψη ότι ένας δημόσιος υπάλληλος που δραστηριοποιείται πολιτικά δεν μπορεί να εξελιχθεί υπηρεσιακά αν δεν κυβερνά το κόμμα του είναι αντιδημοκρατική».

Σε προσωπικό επίπεδο καταγγέλλει τον κ. Μηνδρινό ότι ως πρόεδρος του συλλόγου επί 4,5 χρόνια αλλά και σαν μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου «δεν έχει βγάλει μιλιά όλα αυτά τα χρόνια για τη μη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων για κρίσεις προϊσταμένων και διευθυντών».

«Μιας όμως και προκαλεί ο κ. Μηνδρινός θα του θυμίσουμε μια κραυγαλέα περίπτωση τέτοιας αδικίας όπου πολιτικός και συνδικαλιστικός του φίλος με προηγούμενη διοίκηση προσπέρασε όχι 4 αλλά 50 συναδέλφους για να πάρει υψηλότατη θέση. Τότε βέβαια όχι μόνο δεν το κατήγγειλε αλλά χειροκροτούσε κιόλας», συνεχίζει η Ενωτική Κίνηση.

Τέλος, καταλήγοντας καλεί τον πρόεδρο του σωματείου να ενημερώσει τους εργαζόμενους ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες επηρέασαν τα μέλη του συλλόγου και υπέρ ποιάς παράταξης μέχρι τώρα, όπως υπαινίχτηκε στην προχθεσινή του ανακοίνωση, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές για νέα διοίκηση στο σωματείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου