ΤΟΠΙΚΑ

Συγχώνευση στις Εφορίες

συγχώνευση-στις-εφορίες-419124

Ισχύει από χθες η συγχώνευση της Α’ και Β’ Εφορίας Βόλου, ενώ κάποιες από τις αρμοδιότητες των υπολοίπων Εφοριών του νομού μεταφέρονται πλέον στην ενοποιημένη Δ.Ο.Υ. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στης Δ.Ο.Υ. Κώστας Βαΐτσης οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Πάντως η τοποθέτηση νέου διευθυντή και υποδιευθυντή θα καθυστερήσει, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα πρέπει να προηγηθεί η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων Διευθυντή και Υποδιευθυντή.
Αυτοί που έχουν θεωρήσει τα διπλότυπά τους απλά θα γράφουν πάνω πρώτα το όνομα της Δ.Ο.Υ. που υπάγονται και μετά της άλλης. Δηλαδή αν υπάγονται στην Α’ ΔΟΥ θα γράφουν (Α,Β) ή αν υπάγονται στη Β (Β,Α).
Επίσης τις φορολογικές ενημερότητες θα τις εκδίδει πάντα η Α’ Δ.Ο.Υ. ενώ αυτοψίες θα κάνει μόνο η Α’ Δ.Ο.Υ. Όπως ανέφερε εξάλλου το μέλος του Συλλόγου κ. Δ. Αποστολάκος οι φορολογούμενοι που υπάγονταν στην Β’ Εφορία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από αυτή, όμως όταν θα απαιτείται η υπογραφή προϊσταμένου ή τμηματάρχη θα απευθύνονται στην Α΄ Εφορία.
Σε ό,τι αφορά τις Εφορίες που λειτουργούν σε Αλμυρό, Σκιάθο και Σκόπελο, από χθες καταργήθηκε ι το δικαστικό τους τμήμα, καθώς και το δικαίωμα που είχαν να διενεργούν ελέγχους και πλέον αυτές οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στη νέα ενοποιημένη Δ.Ο.Υ.
Επίσης ο κ. Αποστολάκος ανέφερε ότι σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών δεν θα θιγούν οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων της Β’ Δ.Ο.Υ.
Τέλος ο κ. Βαΐτσης από την πλευρά του ανέφερε ότι η διαδικασία πλήρους συγχώνευσης καθυστερεί γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να ενοποιηθούν ηλεκτρονικά τα αρχεία των δύο εφοριών σε τοπικό επίπεδο. Αυτό θα πρέπει να γίνει από το υπουργείο Οικονομικών με την αλλαγή του κεντρικού server. Το υπουργείο, κατέληξε, επέλεξε να ξεκινήσει την εφαρμογή τη συγχώνευσης των εφοριών από έξι νομούς μεταξύ των οποίων και η Μαγνησία για το λόγο ότι οι υπηρεσίες των Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Βόλου συστεγάζονταν.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ  

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου