ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση των μετεξεταστέων

μείωση-των-μετεξεταστέων-417171

Νέους ελέγχους θα πάρουν σήμερα οι μαθητές της Α’ λυκείου στη Μαγνησία

Διορθωμένους ελέγχους, αυτή τη φορά με την ένδειξη «προβιβάζεται», αναμένεται να πάρουν σήμερα, αρκετοί μαθητές της Α’ Λυκείου, οι οποίοι απαλλάσσονται από το άγχος των επαναληπτικών εξετάσεων του Σεπτεμβρίου.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή για τον τρόπο υπολογισμού της τελικής βαθμολογίας κάθε μαθητή, φαίνεται ότι περιορίζει στο 15% τον αριθμό των μετεξεταστέων. Σύμφωνα με στοιχεία των Λυκείων της Μαγνησίας, μετεξεταστέοι φέτος έμειναν το 20% των μαθητών της Α’ τάξης και μάλιστα σε περισσότερα του ενός μαθήματα.

Σήμερα, οι τροπολογίες που έγιναν αναμένεται να ενσωματωθούν στο σύστημα myschool και να εκδοθούν οι νέοι διορθωμένοι έλεγχοι. Οι Διευθυντές των Λυκείων, θα κληθούν να εκτυπώσουν τους διορθωμένους ελέγχους και να τους παραδώσουν στους μαθητές, που θα… ανασάνουν με ανακούφιση, αφού ο προβιβασμός τους στη β’ τάξη δεν θα εξαρτηθεί από τις γραπτές επιδόσεις τους το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την τροπολογία, που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, και στην οποία ενσωματώθηκε νομοτεχνική βελτίωση του υφυπουργού, όταν κάποιος μαθητής έχει επιτύχει γενικό βαθμό ίσο ή ανώτερο του δέκα και έχει επιτύχει βαθμό τουλάχιστον οκτώ σε έναν ή δυο κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα» ή «Μαθηματικά» και ταυτόχρονα έχει επιτύχει Μ.Ο. κλάδων ίσο ή ανώτερο του δώδεκα και πέντε δέκατα (12,5), ο οποίος προκύπτει από την προφορική και γραπτή βαθμολογία στους κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα», «Μαθηματικά» και «Φυσικές επιστήμες», τότε δεν παραπέμπεται στους παραπάνω κλάδους μαθημάτων και προάγεται.

Χωρίς τη νέα ρύθμιση το ποσοστό των μεταξεταστέων θα ήταν περίπου 23%. Το 15% θεωρείται ανεκτό στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δεδομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου