ΤΟΠΙΚΑ

Εως αύριο η διόρθωση βαθμών ~ ΣΩΣΙΒΙΟ ΜΕ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΥΣ ΤΗΣ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ

εως-αύριο-η-διόρθωση-βαθμών-σωσιβιο-με-417787

Δυσανασχετούν καθηγητές που πρέπει επανεκδώσουν διορθωμένες βαθμολογίες

«Σωσίβιο» σε μαθητές της Α’ Λυκείου που είχαν μείνει μετεξεταστέοι για το Σεπτέμβριο και κινδύνευαν να επαναλάβουν την ίδια τάξη, δίνει με νομοθετική ρύθμιση το Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο το βάρος των τροποποιήσεων των βαθμολογιών θα κληθούν να σηκώσουν οι Διευθυντές, υποδιευθυντές και καθηγητές των Λυκείων του νομού, που θα αναγκαστούν να διακόψουν τις άδειές τους, προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φέτος για πρώτη χρονιά στη Μαγνησία, το 20% περίπου των μαθητών της Α’ Λυκείου, έμειναν μετεξεταστέοι για το Σεπτέμβριο και μάλιστα σε περισσότερα του ενός μαθήματα. Σε περίπτωση που δεν κατάφερναν να γράψουν καλά, θα καλούνταν να επαναλάβουν την ίδια τάξη, χάνοντας ουσιαστικά μια ολόκληρη χρονιά.

Ο μεγάλος αριθμός των μετεξεταστέων, που αποδόθηκε στον τρόπο προαγωγής των μαθητών των Γενικών Λυκείων και δεν αποτελεί τοπικό φαινόμενο, αλλά έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις, οδήγησε το Υπουργείο σε αλλαγή του συστήματος με νομοθετική ρύθμιση. Σύμφωνα με τις αλλαγές που έγιναν όταν μαθητής έχει επιτύχει γενικό βαθμό ίσο ή ανώτερο του δέκα και έχει επιτύχει βαθμό τουλάχιστον οκτώ σε έναν ή δύο κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα» ή «Μαθηματικά» και ταυτόχρονα έχει επιτύχει Μ.Ο. κλάδων ίσο ή ανώτερο του δώδεκα και πέντε δέκατα (12,5), ο οποίος προκύπτει από την προφορική και γραπτή βαθμολογία στους κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα», «Μαθηματικά» και «Φυσικές επιστήμες», ο μαθητής προάγεται.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί από τους μετεξεταστέους της Μαγνησίας, δεν θα δώσουν τελικώς εξετάσεις το Σεπτέμβριο, αλλά θα προαχθούν στην επόμενη τάξη. Απαλλάσσονται δε, από το άγχος της μελέτης μέσα στο καλοκαίρι.

Χθες, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, παρέλαβε έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, βάσει του οποίου οι διευθυντές των λυκείων θα κληθούν να ενημερώσουν τους μαθητές των σχολείων τους για τις αλλαγές. Εως αύριο, θα διορθωθεί η κεντρική πλατφόρμα myschool και οι διευθυντές θα κληθούν να εκδώσουν εκ νέου βαθμούς για τους μαθητές τους.

Την ίδια όμως στιγμή που οι καθηγητές θα γίνουν αγγελιοφόροι καλών μαντάτων για κάποιους από τους μαθητές τους, οι ίδιοι αναγκάζονται να διακόψουν τις διακοπές τους, προκειμένου να βρεθούν ξανά πίσω στα σχολεία.

«Δυστυχώς πρόκειται για μία ακόμη ένδειξη ανικανότητας από πλευράς των κυβερνώντων που θα κληθούν να πληρώσουν οι καθηγητές. Το βάρος πέφτει πάλι στις πλάτες μας, αναδεικνύει όμως ότι δεν υπάρχει αξιόπιστο σύστημα διοίκησης», σχολίασε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου