ΤΟΠΙΚΑ

Νέα συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ

νέα-συγκέντρωση-από-το-παμε-415084

Στην Πλατεία Πανεπιστημίου, την Τετάρτη στις 7.30 μ.μ., για το δεύτερο πακέτο μέτρων

Συγκέντρωση διοργανώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης στη Βουλή της δεύτερης δέσμης μέτρων, στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 7:30 μ.μ.

Το Π.Α.ΜΕ. σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι τα μέτρα που ψηφίζονται φέρνουν «νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, από το 4% στο 6%, προκαλούν οικονομικό στραγγαλισμό των Ταμείων, καθώς η κρατική επιχορήγηση προς αυτά «παγώνει» μέχρι το 2021 στα φετινά επίπεδα αλλά και πρόσθετη μείωση των επικουρικών συντάξεων καθώς αναδρομικά από την αρχή του 2015, οι μοναδικοί πόροι που έχουν τα επικουρικά ταμεία θα είναι μόνο οι εισφορές. Από την ίδια ημερομηνία όλα τα επικουρικά εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), που ήδη αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ενώ καταργούνται τα κατώτερα όρια των συντάξεων για όσους συνταξιοδοτούνται πριν το 67ο έτος της ηλικίας τους, στους συνταξιοδοτούμενους μετά τις 30.6.2015, με τις μειώσεις να υπολογίζεται ότι θα φτάσουν και το 40%».

Επίσης θα υπάρξει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε χιλιάδες εργαζόμενους από 1.7.2015 κατά 6 μήνες για κάθε χρόνο και μέχρι το 2022, κατάργηση του ΕΚΑΣ για 300.000 και πλέον χαμηλοσυνταξιούχους, σταδιακά μέχρι το 2019, μείωση των συντάξεων των νέων συνταξιούχων, με «στενότερη σύνδεση μεταξύ εισφορών και παροχών. Το ΠΑΜΕ αναφέρεται επίσης στη «νέα αύξηση των εισφορών στα Ταμεία των αυτοαπασχολούμενων (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ), οι οποίες θα καθορίζονται πλέον ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα του κάθε ασφαλισμένου, στην αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων σε Ταμεία όπως ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, αφού οι εισφορές τους εναρμονίζονται με τις εισφορές στο ΙΚΑ και στην κατάργηση όλων των «κοινωνικών πόρων», οι οποίοι κατονομάζονται ως «μη ορθολογικές δαπάνες χρηματοδότησης των συντάξεων». Τέλος υπογραμμίζει τις ριζικές ανατροπές στην ασφάλιση των αγροτών, το νέο συνδικαλιστικό νόμο για τις απεργίες και τις ομαδικές απολύσεις, καταλήγοντας «Αρκετά με τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, τα ψέματά τους. Τα παιχνίδια της κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Η συγκυβέρνηση επιταχύνει το αντεργατικό, αντιλαϊκό της έργο. Σχεδιάζουμε την απάντησή μας σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Δε δεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργατικά δικαιώματα. Δυναμώνουμε τους αγώνες για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε, για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου