ΤΟΠΙΚΑ

Αντίδραση γονέων για τη καθυστέρηση μεταφοράς του 15ου Νηπιαγωγείου

αντίδραση-γονέων-για-τη-καθυστέρηση-μ-415061

Από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς αναμένουν οι γονείς των μαθητών του 15ου Νηπιαγωγείου Βόλου (που βρίσκεται στην οδό Παναγούλη) να γίνει η μεταστέγαση του σχολείου, που λειτουργεί πρωί – απόγευμα έτσι ώστε τα νήπια να ξεκινήσουν στο πρωινό ωράριο. Όταν δε το μάθημα γίνεται τις απογευματινές ώρες υπάρχουν μικροί μαθητές που κοιμούνται στα θρανία τους.

Οι γονείς σημειώνουν πως το 15ο Νηπιαγωγείο Βόλου στεγάζεται σε ένα παντελώς ακατάλληλο κτήριο και λειτουργεί με βάρδιες, με αποτέλεσμα τα νήπια όταν έχουν μάθημα το απόγευμα, να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο πρόγραμμα.

«Τα παιδιά είναι μικρά και όταν κάνουν το απόγευμα μάθημα πολλά από αυτά νυστάζουν, κουράζονται και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν. Ειδικά τα νηπιαγωγεία θα πρέπει να λειτουργούν το πρωί. Το σχολείο που βρίσκονται τα παιδιά μας είναι ακατάλληλο και μόλις βρέθηκε η αίθουσα στο συγκρότημα των 24ου και 15ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου πιστέψαμε πως θα λυθεί το πρόβλημα και τα παιδιά μας θα ξεκινούσαν σωστά το σχολείο τους, πρωινές ώρες.

Μέχρι στιγμής όμως είμαστε στην αναμονή», δήλωσε γονέας μαθητή του 15ου Νηπιαγωγείου Βόλου, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί και από τους άλλους γονιούς. Οι γονείς ήρθαν σε επικοινωνία με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, ο οποίος εκτέλεσε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά του και προώθησε το θέμα στο Δήμο Βόλου, που πλέον είναι υπεύθυνος για τα σχολεία.

Η καθυστέρηση όπως σημειώνουν οι γονείς των μαθητών στην αλλαγή σχολείου των παιδιών τους είναι μεγάλη και δεν μπορούν να καταλάβουν το λόγο που δεν μπορεί μια αίθουσα να διαμορφωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα για να φιλοξενήσει τους μικρούς μαθητές. Από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των γονέων επεσήμανε πως υπήρχαν διαδικαστικά προβλήματα που καθυστέρησαν τη διαδικασία.

«Ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων παλιά έστελνε ο ίδιος φορτηγό με όλο το απαιτούμενο υλικό για τον εξοπλισμό των σχολείων. Τώρα όμως αυτό δεν ισχύει. Εμείς κανονίσαμε και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα στέλνουμε φορτηγό για να παραλάβει το απαραίτητο υλικό για τον εξοπλισμό και αυτού του σχολείου και άλλων. Πιστεύω πως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων τα παιδιά θα ξεκινήσουν στο νέο τους χώρο το μάθημά τους» υπογράμμισε η κ. Μπαρτζιώκα.

Πληρώνονται άμεσα οι σχολικοί τροχονόμοι

Στο μεταξύ το κονδύλι για την πληρωμή των 63 σχολικών τροχονόμων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο έφτασε στα ταμεία του Δήμου Βόλου και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Χθες η κ. Μπαρτζιώκα ξεκίνησε την αποστολή ενταλμάτων, έτσι ώστε τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί η καταβολή του μισθού στους εργαζομένους. Η ίδια σημείωσε πως πλέον οι διαδικασίες έχουν αλλάξει με την είσοδο των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και ζήτησε από τους Διευθυντές των 29 σχολικών συγκροτημάτων να αποστείλουν όλα τα στοιχεία των τροχονόμων καθώς θα πρέπει να εκδίδεται ένταλμα για κάθε έναν από αυτούς προκειμένου να πληρώνονται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου