ΤΟΠΙΚΑ

Αφρικανός ιερέας στο Βόλο

αφρικανός-ιερέας-στο-βόλο-415072

Στο Βόλο θα βρίσκεται σήμερα ο π. Αντώνιος Μουτουάμπε, ο οποίος αναπτύσσει σημαντικό ιερατικό και κοινωνικό έργο στην περιοχή Μόντε Ουγκάντα της μακρινής Αφρικής.

Ο π. Αντώνιος θα παραβρεθεί στην ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 μμ στο ξενοδοχείο «Κυψέλη» του Βόλου, με πρωτοβουλία του Ανθρωπιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Φιλότης» ο οποίος έχει ως έδρα την Λάρισα.

Στην διάρκεια της σημερινής ανοιχτής συνάντησης θα συζητηθούν επίκαιρα σχετικά θέματα. Ιερέας, τεχνίτης, γεωπόνος, εμψυχωτής αλλά και οικογενειάρχης με τέσσερα παιδιά, ο π. Αντώνιος Μουτουάμπε είναι μια σημαντική προσωπικότητα, που αναπτύσσει πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο στην μακρινή Αφρική. Η περιοχή του μαστίζεται από έναν φοβερό εμφύλιο πόλεμο την τελευταία εικοσαετία, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει την μάστιγα του Aids και την φτώχεια, που ταλανίζει τον τοπικό πληθυσμό.

Ο Αφρικανός ιερέας, ο οποίος ταξιδεύει ακούραστα σε όλο τον κόσμο, επισκέπτεται την περιοχή μας μετά από πρόσκληση του διοργανωτή Συλλόγου, προκειμένου να μεταφέρει στο κοινό την προσωπική του μαρτυρία γύρω από τα προβλήματα της πατρίδας του. Η δημιουργία ορθόδοξων εκκλησιών, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνάσιου-Λυκείου και Ορφανοτροφείου, όπου στεγάζονται άπορα, ορφανά παιδιά από μακρινές περιοχές και παιδιά με οικογενειακά προβλήματα, έχουν πάρει «σάρκα και οστά» με την συνδρομή του π. Αντώνιου, ο οποίος φροντίζει παράλληλα για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού.

Μέσω της πολύπλευρης δράσης που αναπτύσσει, συμβάλλει αποφασιστικά στην διάδοση του λόγου του Θεού στην μακρινή Αφρική, παράλληλα με την βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών του, ενώ κατά γενική ομολογία το έργο ζωής που πραγματοποιεί, έχει ως αποδέκτες χιλιάδες ανθρώπους που αναζητούν μια αχτίδα ελπίδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου