ΤΟΠΙΚΑ

Υμνοι της Guardian για το Βόλο

υμνοι-της-guardian-για-το-βόλο-413561

H ελληνική πόλη που συγκαταλέγεται στις 6 πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης

Στις έξι πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης κατατάσσεται ο Βόλος σε εντυπωσιακό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με πλήθος κοινοποιήσεων.

Συγκεκριμένα η βρετανική εφημερίδα Guardian, σε πρόσφατο άρθρο της, προτείνει στους αναγνώστες 6 υπέροχες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης, που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και μία ελληνική. Ο λόγος για τον Βόλο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας.

O Guardian περιγράφει τον Βόλο ως μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη, που συνδυάζει πλούσια ιστορία, πολιτισμό και καλό φαγητό. Επίσης, αναφέρει ότι η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας αποτελεί πύλη προς τα νησιά των Σποράδων- Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο- αλλά και ελκυστική βάση για την εξερεύνηση των μαγευτικών ακτών του Πηλίου.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Πόλης του Βόλου και το παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ένα μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Η βρετανική εφημερίδα προτείνει μια βόλτα στη συνοικία των Παλαιών, ενώ σημειώνει πως ο Βόλος διαθέτει τον ωραιότερο σιδηροδρομικό σταθμό σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, συστήνει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν το Βόλο με ποδήλατο, ακολουθώντας τους ντόπιους στις βόλτες τους στην παραλιακή, αλλά και ανακαλύψουν τις όμορφες παραλίες του Πηλίου- από τα Καλά Νερά, την Αφησσο και το Λεφόκαστρο μέχρι τη Μηλίνα και το Τρίκερι στο νότιο άκρο του Πηλίου.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου, τονίζοντας ότι σε αυτά δεν παραγγέλνεις ποτέοι μεζέδες έρχονται μαζί με κάθε καραφάκι τσίπουρο. Και όσο έρχονται τα καραφάκια, τόσο καλύτεροι γίνονται οι μεζέδες.

Το άρθρο ξεχωρίζει το τσιπουράδικο του Δεμίρη και το Φιλαράκι στη Νέα Ιωνία, ενώ προτείνει στους αναγνώστες να δοκιμάσουν και το παγωτό του διάσημου καφέ Μινέρβα.

Οι υπόλοιπες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης που προτείνει ο Guardian είναι το Κάντιθ, στην Ισπανία, η Τουλόν, στη Γαλλία, το Ρόβινι, στην Κροατία, το Κάλιαρι, στην Σαρδηνία και η Οστάνδη, που βρίσκεται στο Βέλγιο.

Η κάθε πόλη διαθέτει ιστορική φυσιογνωμία και εκπληκτικά αξιοθέατα, με τον Βόλο και την φυσική του προίκα, να πρωταγωνιστούν στο εντυπωσιακό αφιέρωμα, το οποίο πλαισιώνεται από το ανάλογο φωτογραφικό υλικό, υπογραμμίζοντας τα στοιχεία που καθιστούν μοναδική εμπειρία την επίσκεψη στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου