ΤΟΠΙΚΑ

Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε πισίνες

εξονυχιστικοί-έλεγχοι-σε-πισίνες-413470

Εντείνονται σε τουριστικά καταλύματα από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας

Μπαράζ ελέγχων στα τουριστικά καταλύματα της Μαγνησίας και της ευρύτερης περιοχής που διαθέτουν πισίνες, μετά τη σχετική εντολή που έδωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού να εντείνει τις εξορμήσεις.

Η εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων σε κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων δόθηκε σε όλες τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας, με αφορμή τα τραγικά περιστατικά πνιγμών που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε Κρήτη, Ρόδο και Σάμο. Στο έγγραφο του Υπουργείου Τουρισμού που κοινοποιήθηκε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Βόλου, ζητείται από όλους τους αρμόδιους να διενεργήσουν άμεσα, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους, ελέγχους νομιμότητας λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών που λειτουργούν σε τουριστικά καταλύματα (κύρια και μη κύρια) είτε διαθέτουν άδεια λειτουργίας, είτε έχουν γνωστοποιήσει τη λειτουργία τους.

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως επισήμανε ο υπουργός, θα πρέπει να δοθεί στα διαλαμβανόμενα μέτρα ασφαλείας και στην παρουσία επόπτη ασφαλείας, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Σε τοπικό επίπεδο οι έλεγχοι που ήδη πραγματοποιούνται σε όλη την διάρκεια του χρόνου εντείνονται, με τον προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας Νικόλαο Σαρούκο να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η διακύμανση των ελέγχων σχετίζεται με την γεωγραφικότητα. Αυτή την περίοδο επικεντρωνόμαστε στις περιοχές με την υψηλότερη επισκεψιμότητα».

Ο ίδιος σημειώνει ότι η νομοθεσία είναι σαφής σε ό,τι αφορά την ύπαρξη σωστικών μέσων, με την παρουσία επόπτη ασφαλείας να είναι επιβεβλημένη σε όλες τις περιπτώσεις τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν πισίνα.

Τα τραγικά περιστατικά πνιγμών που σημειώθηκαν, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη, καθιστούν, όπως είναι φυσικό, ακόμη πιο αυστηρό το πλαίσιο των ελέγχων, με τους υπεύθυνους κάθε επιχείρησης να υποχρεούνται να αποδείξουν τεκμηριωμένα ότι ο επόπτης ασφαλείας της κολυμβητικής δεξαμενής διαθέτει τις ανάλογες γνώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα συνεργεία της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας που διενεργούν ελέγχους, συνεχίζουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το έργο τους, προκειμένου να αποτραπεί κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο στο μέλλον.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου