ΤΟΠΙΚΑ

Τα έσοδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου

τα-έσοδα-της-κοινωφελούς-επιχείρησης-412718

Σε ποσοστό 69% ή 4.534.000 ευρώ προϋπολογίζονται τα έσοδα από επιδοτήσεις και προγράμματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου για το 2012, ενώ τα έσοδα της Επιχείρησης από το Δήμο ανέρχονται σε ποσοστό 25% ή 1.600.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει συνολικά έσοδα και δαπάνες που ανέρχονται σε 6..676.000€.

Τα παραπάνω σημειώνονται στην εισήγηση του προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ /ΔΙΕΚ) που εγκρίθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.

Όπως τονίζεται στην εισήγηση η Κοινωφελής Επιχείρηση απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που ανέρχονται σε 231 εργαζόμενους και συγκεκριμένα: 67 άτομα με σύμβαση αορίστου χρόνου, 146 με σύμβαση ορισμένου χρόνου και 18 με σύμβαση μίσθωσης έργου.

Ο παραπάνω αριθμός υπαλλήλων, όπως υπογραμμίζεται, εργάζεται σε 33 δομές των οποίων την ευθύνη λειτουργίας έχει η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο ως εξής:

– Βοήθεια στο σπίτι (5 δομές) 41 εργαζόμενοι

– Βρεφονηπιακοί σταθμοί (4 δομές) 27 εργαζόμενοι

– Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (6 δομές) 31 εργαζόμενοι

– Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ΑμεΑ (2 δομές) 19

εργαζόμενοι

– Κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων (3 δομές) 13 εργαζόμενοι

-Ιατροκοινωνικά Κέντρα (2 δομές) 14 εργαζόμενοι

-Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ (1 δομή) 15 εργαζόμενοι

– Κοινωνικά Κέντρα (5 δομές) 6 εργαζόμενοι

– Συνεταιρισμοί ΑμεΑ (2 δομές) 2 εργαζόμενοι

– Δημοτικό Παντοπωλείο (1 δομή) 3 εργαζόμενοι

– Πρόγραμμα αγωγής υγείας 5 εργαζόμενοι

-ΔΙΕΚ 43 εργαζόμενοι

Το Β΄ εξάμηνο του 2011, όπως είπαν οι υπεύθυνοι της Κοινωφελούς, ήταν μια περίοδος προσαρμογής τόσο της διοίκησης, όσο και του υπόλοιπου προσωπικού που έπρεπε να αναλάβει ευθύνες μέσα σ ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας και σ ένα αυστηρό πρόγραμμα αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών ώστε να υπάρξει ένας εξορθολογισμός, με ανακατανομή του προσωπικού όπου χρειαζόταν, με εκπόνηση και έγκριση νέων κανονισμών λειτουργίας, του οργανογράμματος, αλλά με την τακτοποίηση πολλών εκκρεμοτήτων που υπήρχαν από τις κοινωφελείς που συγχωνεύθηκαν με την Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, παλιές οφειλές αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις και με το προσωπικό.

Ο προϋπολογισμός του 2012 βασίστηκε στο εγκεκριμένο από το Ελεγκτικό Συνέδριο Διετές Σχέδιο Δράσης, το οποίο αποτελεί το εργαλείο χρηματοδότησης της κοινωφελούς από το Δήμο Βόλου. Το συγκεκριμένο Σχέδιο προβλέπει χρηματοδότηση της κοινωφελούς για το 2012 με το ποσό των 1.600.000 €.

Στο σκέλος των εσόδων προβλέπονται τα εξής:

Α, Έσοδα από παροχή υπηρεσιών 374.000 € ποσοστό 6%

Β. Έσοδα από επιδοτήσεις και προγράμματα 4.534,500€ ποσοστό 69%

Γ. Έσοδα από Δήμο Βόλου στο πλαίσιο του Διετούς Σχεδίου Δράσης

1.600.000 € ποσοστό 25%

Στο σκέλος των δαπανών η μεγαλύτερη δαπάνη, δηλαδή 3.990 000€, ή ποσοστό 60% αφορά δαπάνες προσωπικού. Όπως προαναφέρθηκε στη ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ εργάζονται 231 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων. Στη μισθοδοσία έχει γίνει πρόβλεψη για μια μείωση κόστους εξ αιτίας της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου της τάξης του 7%, αλλά και της λειτουργίας των κοινωνικών δομών με το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό.

Στις δαπάνες περιλαμβάνονται επίσης πληρωμές μεγάλων σχετικά ττοσών για υποχρεώσεις που η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ έχει κληρονομήσει ως καθολικός διάδοχος των κοινωφελών επιχειρήσεων που συγχωνεύθηκαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου