ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζουν το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

στηρίζουν-το-κέντρο-υγείας-αργαλαστή-409039

Συναυλία αλληλεγγύης στα Καλά Νερά με πρωτοβουλία της ομάδας «People for Greece»

Συναυλία αλληλεγγύης διοργανώνεται μεθαύριο Σάββατο 17 Αυγούστου στις 9.30μ.μ. στην προβλήτα των Καλών Νερών για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και χειρουργικό εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην άτυπη ομάδα εθελοντών «People for Greece» που δραστηριοποιείται από το 2012 στο Βέλγιο, με συντονίστρια την Αννα Βαρδάκη, με καταγωγή από την Αγριά.

Στόχος της συναυλίας αλληλεγγύης που διοργανώνεται στα Καλά Νερά, «στο χωριό που οι περισσότεροι κάτοικοι διαθέτουν κοινωνική ευαισθησία, είναι η προσφορά στον αδύναμο» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αννα Βαρδάκη, είναι η στήριξη μιας δομής υγείας που εξυπηρετεί την περιοχή του νοτίου Πηλίου, ντόπιους και επισκέπτες.

Η ομάδα ευαισθητοποιήθηκε άμεσα μόλις πληροφορήθηκε τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής από σχετικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ενώ στόχος είναι να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται, προκειμένου να εξασφαλιστούν: Καρότσι νοσηλείας επειγόντων – Emergency Trolley (στη φωτογραφία αυτό που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας), ακινητοποιητής κεφαλής – Head Immobilizer (για μεταφορά του Πολυτραυματία με το ασθενοφόρο) και χειρουργικά εργαλεία – Mosquito forceps & Mayo Hegar needle holder, σύμφωνα με την λίστα των αναγκών που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Η ομάδα «People for Greece» έχει κατ’ επανάληψη βοηθήσει την περιοχή, στηρίζοντας το Κοινωνικό παντοπωλείο και το Στέκι αλληλεγγύης για όλους, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της περιοχής.

Η ομάδα των εθελοντών αποτελείται από παιδιά, εγγόνια και φίλους ελλήνων μεταναστών και ανθρακωρύχων, που ζουν και δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες και την πόλη Σαρλερουά. Βασικά στελέχη της ομάδας είναι στις Βρυξέλλες οι: Αννα Κοντογιάννη – Βαρδάκη, Joelle Libeer, Αλέξανδρος Βαρδάκης, Dr. Dominique Bignon, Janine Bocage και Eλένη Μανιάτη, στο Σαρλερουά οι Julia Antypa, Φάνης Τρικίλης, Μαρία Γουρνή και στη Λιέγη ο π. Νικόλαος Ποταμιάνος.

Αναφερόμενη στη δράση αλληλεγγύης για την στήριξη του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, η κ. Βαρδάκη τονίζει ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στους κουμπαράδες αλληλεγγύης, οι οποίοι θα είναι τοποθετημένοι στον χώρο της συναυλίας, θα αξιοποιηθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, σε συνεννόηση με τους γιατρούς.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου