ΤΟΠΙΚΑ

Δύο καταδίκες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας

δύο-καταδίκες-για-υποθέσεις-ενδοοικο-407382

Δύο ακόμη υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας οδηγήθηκαν χθες για να εκδικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Η μία αφορούσε σε συμβάν που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2016, και η δεύτερη ακριβώς ένα μήνα μετά.

Και στις δύο υποθέσεις, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν οι σύζυγοι ηλικίας 40 και 34 χρόνων αντίστοιχα.

Στην πρώτη υπόθεση, ο 40χρονος μηνύθηκε από τη σύζυγό του που είναι Ρουμάνα στην καταγωγή, διότι της επιτέθηκε και τη χτύπησε με τα χέρια στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος. Η σύζυγός του, στη μήνυσή της, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υποστήριζε πως η συμπεριφορά του ήταν βίαιη διαρκώς, με αποτέλεσμα η ζωή, η δική της και του παιδιού τους, να είναι μαρτυρική. Χθες η μηνύτρια δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο. Ο 40χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες εις βάρος του, υποστήριξε πως στεναχωριέται για το παιδί του, το οποίο ζει μαζί με τη μητέρα του ορισμένους μήνες στον Βόλο και το υπόλοιπο διάστημα μαζί με την οικογένεια της συζύγου του στη Ρουμανία.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Στη δεύτερη υπόθεση, κατηγορούμενος ήταν ένας 34χρονος ο οποίος μηνύθηκε από τη σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία και απειλή.

Χθες βέβαια η σύζυγός του επιχείρησε να τον απαλλάξει λέγοντας πως πλέον έχουν αποκτήσει ένα παιδί, και πως ο σύζυγός της δεν εκδήλωσε άλλοτε βίαιη συμπεριφορά. Μετανιωμένος δήλωσε και ο 34χρονος, υποστηρίζοντας πως όταν έγινε το συμβάν ήταν εκνευρισμένος από άλλη αιτία και ξέσπασε αδίκως στη σύζυγό του.

Το δικαστήριο ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση δεν πείστηκε και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 13 μηνών με 3ετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης επίσης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου