ΤΟΠΙΚΑ

Ενστάσεις για το αποχετευτικό της Ν. Αγχιάλου

ενστάσεις-για-το-αποχετευτικό-της-ν-αγ-403473

Ενστάσεις για τη χωροθέτηση των αντλιοστασίων στο πλαίσιο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου της Ν. Αγχιάλου, εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η ΔΕΥΑΜΒ πρόκειται να δρομολογήσει έργο κατασκευής αποχετευτικού στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου, για τη μεταφορά των λυμάτων από την περιοχή, μέσω του δικτύου της επιχείρησης στο Βιολογικό του Βόλου. Μάλιστα για την υποδοχή του επιπλέον φορτίου, έχει ήδη ολοκληρωθεί μελέτη επέκτασης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

Στόχος του έργου είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος αποχέτευσης των οικιακών λυμάτων του οικισμού της Νέας Αγχίαλου. Το έργο θα εξυπηρετεί τον οικισμό Νέας Αγχίαλου, εκτάσεως περίπου 1.589 στρέμματα.

Συγκεκριμένα, προτείνεται η κατασκευή εσωτερικού δικτύου βαρύτητας και καταθλιπτικών αγωγών, συμπεριλαμβανομένων τριών αντλιοστασίων, για τη μεταφορά των λυμάτων του οικισμού, στο σημείο σύνδεσης με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό που θα οδηγεί τα λύματα στο βιολογικό Βόλου.

Το πρώτο έχει χωροθετηθεί στη θέση Αλωνάκι, το δεύτερο στους Λαχανόκηπους και το τρίτο μπροστά από το πρώην Δημαρχείο Ν. Αγχιάλου.

Μολονότι υπάρχει απόφαση του τοπικού συμβουλίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Θεολ. Διαμαντένιας, υποστήριξε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι δεν έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι της περιοχής και διαφώνησε ως προς τη χωροθέτηση των αντλιοστασίων Α1 και Α3. «Το αντλιοστάσιο Α3 θα κατασκευαστεί δίπλα στο Δημαρχείο καταλαμβάνοντας ένα μέρος της παιδικής χαράς. Στην καλύτερη περίπτωση αυτή δεν θα λειτουργεί 2-3 μήνες, όσο θα υπάρχει εργοτάξιο. Κλείνει την νότια είσοδο (προς το Λιμάνι) που οδηγεί στο αμφιθέατρο. Προσωπικά δεν πείθομαι, πως δεν υπάρχει κίνδυνος από δυσάρεστες οσμές σε περιπτώσεις δυσλειτουργίας, όταν δίπλα θα παίζουν παιδιά. Θεωρώ επιπλέον, πως δύσκολα θα αδειοδοτηθεί από την Αρχαιολογία, αφού ο λιμενίσκος θεωρείται ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Το Αντλιοστάσιο Α1 γίνεται στη Περιοχή Αλωνάκι, σε δημοτικό οικόπεδο που ήταν χαρακτηρισμένο σαν χώρος τουριστικού περιπτέρου, ενώ δίπλα ακριβώς υπάρχει Δημοτικός χώρος έκτασης 10 περίπου στρεμμάτων. Οι αντιρρήσεις μου όσο αφορά το Α3 είναι όχι για να εμποδίσουν, αλλά για να επισπεύσουν το έργο. Φανταστείτε η Αρχαιολογία να βάλει εμπόδια, να καθυστερήσει το έργο και να χαθεί η χρηματοδότηση», είπε χαρακτηριστικά.

Υπέρ του έργου ψήφισε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μ. Πατσιαντάς, αναφέροντας ότι ο φάκελος θα πρέπει να υποβληθεί έως 17 Ιουλίου, προκειμένου να μη χαθεί η χρηματοδότηση.

Θετική εμφανίστηκε επίσης η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου, τονίζοντας ότι το έργο έχει ήδη καθυστερήσει και εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρχουν προβλήματα με τη χωροθέτηση των αντλιοστασίων.

«Χρειάζεται οπωσδήποτε εκσυγχρονισμός του αποχετευτικού στη Ν. Αγχίαλο, αρκεί όμως να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη χωροθέτηση των αντλιοστασίων», είπε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της Δύναμης Βόλου, Τέλης Δουλόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου