ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση στα Θεοφάνια

ενταση-στα-θεοφάνια-399559

Αντιμέτωποι με αποδοκιμασίες και συνθήματα αγανάκτησης από τους απολυμένους της ΚΟΝΤΙ που παραμονή των Θεοφανίων έλαβαν με δικαστικό κλητήρα στις απολύσεις τους ήρθαν στην Παραλία βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Βόλο μετά το πέρας της τελετής καθαγιασμού των υδάτων.

Οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ μαζί με αντιπροσωπεία του ΕΚΒ με επικεφαλής τον πρόεδρο Θανάση Παπαδημόπουλο αλλά και συνεπικουρούμενοι από εκπροσώπους άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στην Παραλία του Βόλου και μοίρασαν στους πολίτες ενημερωτικό υλικό για τις απολύσεις στο εργοστάσιο.

Λίγο αργότερα και αφού ολοκληρώθηκε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων οι απολυμένοι μαζί με τους εκπροσώπους του ΕΚΒ κ.κ. Θαν. Παπαδημόπουλο, Δημ. Βασιλείου, Κων. Κωνσταντίνου και συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία και κινήσεις επιχείρησαν και τελικά «μπλόκαραν» τους παριστάμενους βουλευτές αλλά και τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τους άλλους επισήμους, στους οποίους επέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας αλλά και σε έντονο ύφος τους χρέωσαν το κλείσιμο του εργοστασίου, υπογραμμίζοντας ότι από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα εκτός από διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα άλλο με αποτέλεσμα η ΑRCILLOR MITAL χωρίς καμία αντίσταση να βάλει ανενόχλητη λουκέτο στο τοπικό εργοστάσιο.

«Είμαστε απολυμένοι και σας θέλουμε δίπλα μας» τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου της ΚΟΝΤΙ Τριαντάφυλλος Καρατζιώλης στον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο που αποχωρούσε από το χώρο του καθαγιασμού και σταμάτησε προς στιγμή για να ευλογήσει τους εργαζόμενους.

Με τρεμάμενη φωνή ο κ. Καρατζιώλης συνέχισε προσεγγίζοντας τους βουλευτές και όλους τους άλλους παριστάμενους, λέγοντας: «Φωνάζαμε όλο το καλοκαίρι αλλά κανείς σας δεν μας άκουγε. Νομίζατε ότι είναι απλά τα πράγματα αλλά τελικά την πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι. Η πολιτεία και όλοι σας μας αφήσατε απροστάτευτους. Είμαστε 85 οικογένειες στο δρόμο και είμαστε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Δεν είναι δυνατόν να κάθεστε με σταυρωμένα χέρια». Οι φορείς κοντοστάθηκαν και άκουσαν τον πρόεδρο ενόσω πολλοί από τους απολυμένους αλλά και συνδικαλιστές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του ΔΝΤ, καταγγέλλοντας ότι «αυτή η πολιτική οδήγησε και την ΚΟΝΤΙ στο λουκέτο» και αποχώρησαν άρον – άρον χωρίς να ορθώσουν κουβέντα.

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ κατήγγειλε τους βουλευτές αλλά και τους άλλους αιρετούς ότι με τη στάση τους ουσιαστικά επέτρεψαν στην εταιρία να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να υπολογίζει το κόστος και το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται. Σημείωσε επίσης ότι «η σιωπή τους σε όσα τους καταμαρτύρησαν οι απολυμένοι αποτελεί ουσιαστικά ενοχή για όσα δεν έκαναν για να αποτραπεί το λουκέτο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος σε έντονο ύφος επεσήμανε: «Τους χρεώνουμε το λουκέτο ενός ακόμη εργοστασίου. Τα ψέματα πλέον τελείωσαν. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου