ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντησης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ και του Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων

συνάντησης-του-ξενώνα-αστέγων-βόλου-τ-399258

Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων.

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Αρχικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δυο δομών. Συζητήθηκε εκτενέστερα η ολιστική στήριξη που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι του ξενώνα αστέγων, σε πολλαπλά επίπεδα (σίτιση, στέγαση, ψυχοκοινωνική στήριξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη). Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για το και Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Το Σουρλίγκειο Ίδρυμα με πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, στελεχώνεται από νοσηλευτική και κοινωνική υπηρεσία με στόχο την εξασφάλιση ιδανικών συνθηκών διαβίωσης των τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα, παρέχεται τακτική ιατρική παρακολούθηση, 24ωρη νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπευτική αγωγή, φαρμακευτική κάλυψη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη καθώς και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Τέλος, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό Ξενώνα Αστέγων, και εξετάστηκε η δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να
επικοινωνείτε στο 2421091614 ή στο email: [email protected] . (Ώρες
επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00). Για το Σουρλίγκειο Ίδρυμα
2428074042 και 6987344870 ή στο email: [email protected] (Ώρες επικοινωνίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 16:00).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου