ΤΟΠΙΚΑ

Σοκ με 69χρονη στον Βόλο

σοκ-με-69χρονη-στον-βόλο-398105

Ανείπωτο δράμα καλούνται να διαχειριστούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου. Στις 29 του περασμένου Αυγούστου απεβίωσε στην παθολογική κλινική γυναίκα 69 χρόνων από τη Νέα Ιωνία. Είχε προσβληθεί από καρκίνο. Νοσηλεύτηκε στην κλινική για τρεις μέρες και κατέληξε.

Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό διαπίστωσε πως η γυναίκα ήταν μόνη της. Δεν είχε κανέναν να τη φροντίζει και να της κρατά το χέρι τις τελευταίες στιγμές.

Μόλις εξέπνευσε ενημερώθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, όπως είθισται να γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, όταν πρόκειται για μοναχικά ή ηλικιωμένα άτομα που δεν είχαν συγγενείς.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση συγγενών. Στη γειτονιά της 69χρονης κανείς δεν ήξερε τίποτα περισσότερο, παρά ότι η άτυχη γυναίκα ζούσε μόνη της, ήταν διαζευγμένη, ο πρώην σύζυγός της σκοτώθηκε σε τροχαίο, ενώ ο μονάκριβος γιος της έχει να δώσει σημεία ζωής πολλά χρόνια.

Την 69χρονη συνέδραμαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, ενώ από τη στιγμή που προσβλήθηκε από την επάρατη τη φροντίδα της είχαν αναλάβει οι δημοτικοί υπάλληλοι από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ζωής της η Κοινωνική Υπηρεσία ενημερώθηκε πως η 69χρονη ήταν υιοθετημένη. Βιολογικά αδέρφια δεν υπάρχουν. Μόνο κάποιοι μακρινοί συγγενείς οι οποίοι όταν ενημερώθηκαν τηλεφωνικά δήλωσαν αδυναμία να αναλάβουν την κηδεία και την ταφή της 69χρονης.

Η σορός της παραμένει στον νεκροθάλαμο. Η διαδικασία πλέον προβλέπει ότι θα πρέπει να περάσουν 40 ημέρες και αφού ενημερωθεί η Εισαγγελία σε συνεννόηση με τον δήμο Βόλου να γίνει η ταφή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου