ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνο ψήφισμα για τη σεξουαλική κακοποίηση

ομόφωνο-ψήφισμα-για-τη-σεξουαλική-κακ-692048

Ψήφισμα για την σεξουαλική παρενόχληση και τον εκφοβισμό στους χώρους εργασίας κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς-Μουρεσίου η δημοτική παράταξη «Κίνηση Ενότητας».

Τα ψήφισμα κατατέθηκε με αφορμή τις αποκαλύψεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, ιδίως στον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, αναφέρει μεταξύ άλλων: « Η χώρα μας διαθέτει ένα ικανοποιητικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας αλλά και στο δημόσιο χώρο εν γένει.

Παρ’ όλα αυτά, πολύ λίγες είναι οι περιπτώσεις που παίρνουν το δρόμο πειθαρχικής, διοικητικής ή και νομικής αντιμετώπισης.

Ολοι οι φορείς, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και η διοίκηση σε όλες τις βαθμίδες της οφείλουν να εντάξουν την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στις βασικές προτεραιότητές τους.

Προτείνουμε για το δήμο μας να υιοθετηθούν και να γνωστοποιηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες ευαισθητοποίησης και να εφαρμοστούν πρωτόκολλα πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών παρενόχλησης εύκολα προσβάσιμα και άμεσα εκτελεστέα, όπως και η ΚΕΔΕ δεσμεύτηκε να εφαρμόσει σε όλους τους δήμους της χώρας.

Θα πρέπει να γίνει σαφής και ξεκάθαρος ένας αποτελεσματικός τρόπος αποτροπής των επίδοξων δραστών και απόδοσης αισθήματος ασφάλειας στα πιθανά θύματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου